ΒofA: Ποντάρετε στα ομόλογα, έρχονται νέα χαμηλά στις μετοχές

Ετοιμαστείτε για νέα χαμηλά στις μετοχές στις αρχές του νέου έτους, προειδοποιούν οι αναλυτές του διεθνούς οίκου. Γιατί προτείνει trade στα αμερικανικά 10ετή ομόλογα για το 2023. Τα στοιχεία που δίνουν σήμα για υπεραπόδοση.

ΒofA: Ποντάρετε στα ομόλογα, έρχονται νέα χαμηλά στις μετοχές

Τα αμερικανικά 10ετή ομόλογα καταγράφουν τη χειρότερη ετήσια επίδοσή τους από το 1788, αλλά είναι πιθανή μια μεγάλη ανάκαμψη το νέο έτος, μαζί με την πτώση των μετοχών.

Αυτό αναφέρει ομάδα αναλυτών της Bank of America με επικεφαλής τον Michael Hartnett, ο οποίος εξέτασε 250 χρόνια ιστορίας για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τα ομόλογα οδεύουν προς θετικές επιδόσεις το 2023, καθώς οι αγορές μετακινούνται από το «πληθωριστικό σοκ» και το σοκ της μεγάλης ανόδου των επιτοκίων, στις προσδοκίες για ύφεση.

To γράφημα των αναλυτών της BofA δείχνει ότι άμερικανικά 10ετή ομόλογα, με απόδοση στο 4,011% , έχουν χάσει 23% στο έτος μέχρι σήμερα, σε τροχιά να καταγράψουν απώλειες για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Η τελευταία φορά που οι επενδυτές είδαν δυο διαδοχικές χρονιές με απώλειες στα ομόλογα ήταν το 1958 και το 1959, είπε ο Χάρτνετ. Επιπλέον, η εν λόγω επενδυτική κατηγορία δεν γνώρισε ποτέ ζημιές για τρία συνεχόμενα χρόνια και την τελευταία φορά που κατέγραψε ζημιές άνω του 5%, ακολούθησε θετική επίδοση το 1861, σύμφωνα με την τράπεζα.

Το επόμενο διάγραμμα δείχνει πώς η μακροπρόθεσμη απόδοση των treasuries έχει καταρρεύσει σε χαμηλό 50 ετών στο 0,7%, από το υψηλό του 9,7% το Μάρτιο του 2020, εν μέσω των χαμηλών για τις αγορές μετοχών.

Οι αγορές έχουν δει 243 αυξήσεις επιτοκίων παγκοσμίως φέτος, μία για κάθε ημέρα διαπραγμάτευσης στις αγορές, αλλά η αγορά ομολόγων αρχίζει τώρα να περιστρέφεται, δεδομένου ότι η πολιτική «αναβοσβήνει» από την Τράπεζα της Αγγλίας, τη Βασιλική Τράπεζα της Αυστραλίας και την Τράπεζα του Καναδά. .

Ο αναλυτής προβλέπει ότι αναμένεται ένα «σοκ ύφεσης» για τις αγορές, το οποίο θα οδηγήσει σε νέα υψηλά στα spread των ομολόγων, νέα χαμηλά για τις μετοχές, πιθανότατα το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους. Αυτό, τονίζει, αναμένεται να συμβεί παρά το ράλι του τετάρτου τριμήνου για το οποίο οδεύουν οι αγορές μετοχών λόγω της υπερβολικής απαισιοδοξίας των επενδυτών τα προηγούμενα τρίμηνα. 

«Το εμπόριο της ύφεσης είναι πάντα ομόλογα long, short stock», είπε, παρέχοντας το παρακάτω διάγραμμα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v