Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Video με θαλάσσια drones που επιτίθενται σε ρωσικά πλοία

Λογαριασμοί στο Twitter παρουσιάζουν εικόνες από θαλάσσια drones που επιτίθενται σε ρωσικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα, τα οποία προσπαθούν να αποκρούσουν την επίθεση.

Video με θαλάσσια drones που επιτίθενται σε ρωσικά πλοία

Η Ρωσία κατηγόρησε το Σάββατο την Ουκρανία για μια «μαζική επίθεση με drone» σε πλοία του πολεμικού ναυτικού και πολιτικά σκάφη στην Κριμαία, χαρακτηρίζοντάς την «τρομοκρατική ενέργεια».

Ένα βίντεο της επίθεσης, που δημοσιεύτηκε από τον λογαριασμό Ukraine Weapons Tracker στο Twitter, φαίνεται να δείχνει τη στιγμή που πλοία drone με εκρηκτικά στόχευσαν πλοία του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας σε λιμάνι στη Σεβαστούπολη, τη μεγαλύτερη πόλη της Κριμαίας, επισημαίνει το Insider.

Ένα δεύτερο βίντεο δείχνει ρωσικά πυρά από πλοία και ελικόπτερα που στοχεύουν το drone. Το βίντεο έδειξε κάτι που φαίνεται να είναι μια έκρηξη στα ανοικτά των ακτών της Κριμαίας. 

 

Η Ουκρανία αρνήθηκε ότι βρίσκεται πίσω από την επίθεση, μετέδωσε το NPR.

Ο Μιχαήλ Ραζβοζάγιεφ, κυβερνήτης της Σεβαστούπολης, είπε στα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης ότι η πόλη είχε γίνει στόχος της «πιο μαζικής επίθεσης» από μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα «και τηλεκατευθυνόμενα οχήματα επιφανείας» από τότε που ξεκίνησε η σύγκρουση, σύμφωνα με το Al Jazeera.

Το ρωσικό ναυτικό «απέκρουσε» την επίθεση για ώρες, δήλωσε ο Ραζβοζάγιεφ στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tass, μετέδωσε το Newsweek.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v