Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Μασκ τείνει χείρα φιλίας στην ΕΕ: Tο Τwitter θα σεβαστεί τη νομοθεσία

«Το πουλί θα πετάξει» εντός της επικράτειας του νόμου περί παράνομου περιεχομένου, διαβεβαίωσε τον επίτροπο Εσωτερικής Αγοράς. Η ευρωπαϊκή νομοθεσία επιβάλλει πιο αυστηρό έλεγχο στη διαδικτυακή πληροφορία, κόντρα στο μανιφέστο του νέου ιδιοκτήτη του κοινωνικού δικτύου.

Ο Μασκ τείνει χείρα φιλίας στην ΕΕ: Tο Τwitter θα σεβαστεί τη νομοθεσία

Ο Έλον Μασκ διαβεβαίωσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι το Twitter, και τώρα που πέρασε στην ιδιοκτησία του, θα συνεχίσει να τηρεί τους πιο αυστηρούς ευρωπαϊκούς κανόνες για τον έλεγχο του παράνομου διαδικτυακού περιεχομένου, σύμφωνα με πηγές της ΕΕ που επικαλείται το Reuters.

Όπως αναφέρεται, ο Μασκ έχει ήδη διαβεβαιώσει τον επίτροπο Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν ότι θα συμμορφωθεί με τον ευρωπαϊκό νόμο για τις ψηφιακές υπηρεσίες, ο οποίος επιβάλλει υψηλά πρόστιμα σε εταιρείες που δεν ελέγχουν το παράνομο περιεχόμενο.

Αυτοαποκαλούμενος «εγγυητής» της ελευθερίας του λόγου, ο νέος ιδιοκτήτης του κοινωνικού δικτύου «με το πουλί» πρόκειται τις επόμενες εβδομάδες να συναντηθεί με τον Μπρετόν, πρώην υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, δήλωσαν οι αξιωματούχοι της ΕΕ στο Reuters.

Η συμφωνία έγινε μετά την ανάρτηση του Μπρετόν στο Twitter την Παρασκευή, που προειδοποιούσε τον Μασκ να τηρήσει την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

«Στην Ευρώπη το πουλί θα πετάξει σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ», έγραψε ο Μπρετόν, παίρνοντας αφορμή από τουιτάρισμα του Μασκ περί «απελευθέρωσης του πουλιού», γενικώς και αορίστως. 

Οι διαβεβαιώσεις Μασκ φαίνεται πως υποδηλώνουν μια ρεαλιστική στάση του διευθύνοντος συμβούλου της κατασκευάστριας ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla, ο οποίος έχει εκφράσει στο παρελθόν την επιθυμία του να δει το Twitter να έχει λιγότερα όρια στο περιεχόμενο που μπορεί να αναρτηθεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v