Περισσότερους επιβάτες έχει πλέον η Uber

Συνολικά, οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες των υπηρεσιών της αυξήθηκαν 14% ετησίως το τρίτο τρίμηνο, φτάνοντας στα 124 εκατομμύρια.

Περισσότερους επιβάτες έχει πλέον η Uber

Περισσότερους επιβάτες έχει πλέον η Uber από ό,τι πριν από την πανδημία, βοηθώντας τα έσοδα και τα κέρδη του τρίτου τριμήνου να ξεπεράσουν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο διευθύνων σύμβουλος Dara Khosrowshahi είπε ότι ο όμιλος έχει επωφεληθεί από το «άνοιγμα ξανά των πόλεων, από την άνθηση των ταξιδιών και, γενικότερα, από τη συνεχή μετατόπιση των καταναλωτικών δαπανών από το λιανικό εμπόριο στις υπηρεσίες».

«Είδαμε αυτές τις τάσεις να συνεχίζονται και στο τέταρτο τρίμηνο, με τον Οκτώβριο να είναι ο καλύτερος μήνας μας τόσο για την κινητικότητα όσο και για τις συνολικές κρατήσεις της εταιρείας», είπε.

Η Uber, ωστόσο, έγινε ο πιο πρόσφατος τεχνολογικός όμιλος των ΗΠΑ που προειδοποίησε για τον αντίκτυπο του ισχυρού δολαρίου. 

Παρόμοιες προειδοποιήσεις έχουν βγάλει και άλλες αμερικανικές πολυεθνικές αυτή τη σεζόν δημοσίευσης κερδών, συμπεριλαμβανομένων των Amazon και Shopify, καθώς το δολάριο έχει αυξηθεί σχεδόν 16% φέτος, λόγω των επιθετικών αυξήσεων των επιτοκίων από τη Federal Reserve.

Συνολικά, οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες των υπηρεσιών της Uber αυξήθηκαν 14% σε ετήσια βάση, φτάνοντας στα 124 εκατομμύρια. Ενώ τα ταξίδια ανά ενεργό πελάτη αυξήθηκαν σε 5,3 τον μήνα, η χρήση παραμένει χαμηλότερα από τα προ πανδημίας επίπεδα των 5,7 ταξιδιών.

Οι καθαρές ζημίες μειώθηκαν κατά το ήμισυ, από 2,4 δισ. δολάρια πριν από ένα χρόνο σε 1,2 δισ.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη -ο προτιμώμενος δείκτης κερδοφορίας της Uber- ξεπέρασαν επίσης τις εκτιμήσεις των αναλυτών, από 8 εκατ. δολάρια σε 516 εκατ. δολάρια, χάρη στις βελτιώσεις στις επιχειρηματικές μονάδες κινητικότητας και παράδοσης τροφίμων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v