Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Πετάνε» οι πωλήσεις των νέων μοντέλων Ferrari

Ξεπέρασε τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας και αναμένει διψήφια ποσοστιαία αύξηση στα κέρδη της. Το αυτό και η Bentley, το αντίθετο η Aston Martin. Πολυτελή αυτοκίνητα σε πορείες αντίθετες.

«Πετάνε» οι πωλήσεις των νέων μοντέλων Ferrari

Αυξάνονται τα επίπεδα πωλήσεων που αναμένει η Ferrari φέτος, διασκεδάζοντας τις οικονομικές ανησυχίες και τις διαταραχές της εφοδιαστικής αλυσίδας και σημειώνοντας διψήφια ποσοστιαία αύξηση στα κέρδη της.

Η μάρκα πολυτελών αυτοκίνητων πούλησε 3.188 οχήματα το τρίτο τρίμηνο του έτους, αυξημένα κατά 15% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, με ναυαρχίδες τα μοντέλα 296 GTB και 812 Competizione.

Τα ετήσια κέρδη προ φόρων θα είναι πάνω από 1,73 δισ. ευρώ, εκτιμά η Ferrari, υψηλότερα από το εύρος των 1,7 -1,73 δισ. ευρώ που έδινε σε προηγούμενη εκτίμηση. Τα έσοδα αναμένεται να φτάσουν τα 5 δισ. ευρώ, έναντι 4,9 δισ. ευρώ. Τα κέρδη προ φόρων για το τρίτο τρίμηνο αυξήθηκαν 11%, στα 299 εκατ. ευρώ.

Μία στις πέντε Ferrari που πουλήθηκαν αυτό το διάστημα ήταν υβριδικά μοντέλα. Η εταιρεία πρόκειται να κυκλοφορήσει το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο με μπαταρία το 2025, γράφουν οι Financial Times.

Η ανοδική προοπτική της Ferrari έρχεται σε αντίθεση με την Aston Martin, η οποία μείωσε τις προβλέψεις της για κέρδη, αφού υπερδιπλασιάστηκαν οι απώλειες του τρίτου τριμήνου, προκαλώντας πτώση των μετοχών της κατά 15%.

Τέλος, η Bentley, που ανήκει στη Volkswagen, δήλωσε ότι τα λειτουργικά κέρδη της το τρίτο τρίμηνο διπλασιάστηκαν, στα 575 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v