Βόρεια Κορέα: ΗΠΑ και Νότια Κορέα οδηγούν την κατάσταση εκτός ελέγχου

ΗΠΑ και Νότια Κορέα θα μάθουν τι τρομερό λάθος έκαναν με την παράταση των κοινών αεροπορικών ασκήσεων, αναφέρει αξιωματούχος της Πιονγιανγκ.

Βόρεια Κορέα: ΗΠΑ και Νότια Κορέα οδηγούν την κατάσταση εκτός ελέγχου

Η Βόρεια Κορέα δήλωσε την Πέμπτη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Νότια Κορέα έλαβαν μια πολύ επικίνδυνη και λανθασμένη απόφαση με την παράταση των ασκήσεων της πολεμικής αεροπορίας και ότι οι δύο χώρες θα μάθουν τι τρομερό λάθος έχουν κάνει, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Οι ανεύθυνες αποφάσεις των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας οδηγούν την κατάσταση εκτός ελέγχου, αναφέρει ο αξιωματούχος της Πιονγιανγκ.  

Σημειώνεται ότι η Πολεμική Αεροπορία της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε σήμερα την παράταση των κοινών αεροπορικών γυμνασίων με τις ΗΠΑ —των μεγαλύτερων που έχουν οργανωθεί ποτέ—, εξαιτίας των «πρόσφατων προκλήσεων» της Βόρειας Κορέας.

«Οι κοινές αεροπορικές δυνάμεις αποφάσισαν να παρατείνουν την άσκηση ‘Vigilant Storm’, η οποία άρχισε την 31η Οκτωβρίου, λόγω των πρόσφατων προσκλήσεων του Βορρά», ανέφερε ανακοίνωση Τύπου του νοτιοκορεατικού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας που δημοσιοποιήθηκε μερικές ώρες μετά την εκτόξευση τριών βαλλιστικών πυραύλων από την Πιονγκγιάνγκ, ο ένας εκ των οποίων κατά τη Σεούλ ήταν διηπειρωτικός, και την επομένη των δεκάδων δοκιμαστικών εκτοξεύσεων πυραύλων προς ανατολή και δύση από τον βορειοκοεατικό στρατό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v