Πακιστάν: Πυροβολήθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Ιμράν Χαν

Τραυματίστηκε στο πόδι από σφαίρα στη διάρκεια κομματικής «μεγάλης πορείας» προς το Ισλαμαμπάντ. Αρκετοί τραυματίες από τα πυρά εναντίον της οχηματοπομπής, ένας νεκρός.

Πακιστάν: Πυροβολήθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Ιμράν Χαν

Ο πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν Ιμράν Χαν τραυματίστηκε στο πόδι, όταν η οχηματοπομπή του δέχτηκε πυρά στο ανατολικό τμήμα της χώρας, δήλωσε ένας βοηθός.

Το μέλος του κόμματος Pakistan Tehreek-e-Insaf (PTI) του Χαν Άσαντ Ούμαρ δήλωσε πως αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν ενώ υπάρχουν και πληροφορίες για ένα νεκρό. «Ένας άνδρας πυροβόλησε με αυτόματο όπλο. Αρκετοί τραυματίστηκαν. Ο Ιμράν Χαν τραυματίστηκε επίσης», δήλωσε στο Reuters.

Ο Χαν διακομίστηκε στο νοσοκομείο και η κατάστασή του κρίνεται σταθερή.

Η επίθεση σημειώθηκε στη Βαζιραμπάντ, σχεδόν 200 χλμ. από την πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ.

Πρώην παίκτης του κρίκετ, ο 70χρονος Χαν ήταν επικεφαλής μιας πορείας διαμαρτυρίας με αίτημα τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών. Εκατοντάδες άνθρωποι συμμετείχαν στην οχηματοπομπή.

Μια σφαίρα τον χτύπησε στην κνήμη, δήλωσε ο εκπρόσωπος του PTI Φάουαντ Τσόντρι.

«Ο Ιμράν Χαν και ο (συνάδελφός του στο κόμμα) Φάιζαλ Τζάβεντ φέρουν τραύματα από σφαίρες. Μια σφαίρα χτύπησε τον Ιμράν Χαν στην κνήμη. Και οι δύο διακομίστηκαν στο νοσοκομείο», δήλωσε ο Τσόντρι στο Reuters.

Ο Τζάβεντ, που είχε κηλίδες αίματος στα ρούχα, δήλωσε στο Geo TV από το νοσοκομείο πως «αρκετοί συνάδελφοί μας τραυματίστηκαν. Ακούσαμε πως ένας απ' αυτούς είναι νεκρός».

Ένας άλλος σύμβουλος του Χαν, ο Ραούφ Χασάν, τον οποίο επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, δήλωσε πως ένας δράστης σκοτώθηκε και ένας δεύτερος συνελήφθη από την αστυνομία.

Ο πρωθυπουργός Σεχμπάζ Σαρίφ καταδίκασε το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς και διέταξε τον υπουργό Εσωτερικών να επιδιώξει τη διεξαγωγή άμεσης έρευνας.

Αφότου εκδιώχθηκε τον Απρίλιο με κοινοβουλευτική ψήφο, ο Χαν πραγματοποιεί συγκεντρώσεις σε όλο το Πακιστάν εναντίον της κυβέρνησης.

Από την Παρασκευή, ο Χαν έχει τεθεί επικεφαλής μιας «μεγάλης πορείας» προς την πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ.

Κάθε μέρα από την έναρξη αυτής της πορείας, ο Χαν ανεβαίνει σ' ένα κοντέινερ σε φορτηγό για να απευθυνθεί σε χιλιάδες υποστηρικτές του στις πόλεις απ' όπου διέρχεται η πορεία.

«Θέλω όλοι σας να συμμετάσχετε. Δεν πρόκειται για πολιτικό ή προσωπικό όφελος ή για ανατροπή της κυβέρνησης... αλλά για να φέρουμε πραγματική ελευθερία στη χώρα», ανέφερε ο Χαν σε μήνυμα μέσω βίντεο την παραμονή της πορείας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v