Η Τουρκία συνεχίζει το «αντάρτικο» για ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

Η Άγκυρα θέλει να δει απτά βήματα από τη Σουηδία και τη Φινλανδία όσον αφορά την υλοποίηση του μνημονίου για την ένταξη στο ΝΑΤΟ, τόνισε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Η Τουρκία συνεχίζει το «αντάρτικο» για ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

O Toύρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε την Πέμπτη ότι η Σουηδία και η Φινλανδία δεν έχουν ακόμα εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις που προβλέπει το μνημόνιο που έχουν υπογράψει με την Τουρκία για την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Τσαβούσογλου υπογράμμισε ότι η Άγκυρα θέλει να δει απτά βήματα από τις δύο σκανδιναβικές χώρες όσον αφορά την υλοποίηση του μνημονίου. 

Σε δηλώσεις που έκανε μαζί με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, στην Κωσταντινούπολη, ο Τσαβούσογλου σημείωσε ακόμα ότι η νέα κυβέρνηση της Σουηδίας υπό τον πρωθυπουργό Ουλφ Κρίστερσον έχει υιοθετήσει μια αποφασιστική προσέγγιση για την εκπλήρωση των υποχρεώσεών της. 

Ο Στόλτενμπεργκ τόνισε από την πλευρά του ότι «είναι πλέον καιρός να καλωσορίσουμε τη Σουηδία και τη Φινλανδία ως πλήρη μέλη του ΝΑΤΟ».

«Σε αυτούς τους επικίνδυνους καιρούς είναι ακόμη πιο σημαντικό να οριστικοποιηθεί η ένταξή τους, για να αποτραπεί οποιαδήποτε παρεξήγηση ή λάθος υπολογισμός στη Μόσχα» πρόσθεσε.

Ο Στόλτενμπεργκ πρόκειται να συναντηθεί αύριο Παρασκευή με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v