Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ryanair: 10% περισσότερες θέσεις θα προσφέρει αυτόν τον χειμώνα

Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους της Ευρώπης αναμένει τώρα να πετάξουν μαζί της 168 εκατ. επιβάτες τη χρονιά που ξεκίνησε την 1η Απριλίου, από 166,5 εκατ. που εκτιμούσε προηγουμένως.

Ryanair: 10% περισσότερες θέσεις θα προσφέρει αυτόν τον χειμώνα

Aνεβάζει τον στόχο επιβατών για ολόκληρη τη χρονιά η Ryanair, ενώ είπε ότι τα κέρδη θα πρέπει να ξεπεράσουν το 1 δισ. ευρώ. Παράλληλα, υποβαθμίζει τον πιθανό αντίκτυπο μιας ύφεσης στη ζήτηση για τις πτήσεις χαμηλού κόστους φέτος τον χειμώνα.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους της Ευρώπης αναμένει τώρα να πετάξουν μαζί της 168 εκατ. επιβάτες τη χρονιά που ξεκίνησε την 1η Απριλίου, από 166,5 εκατ. που εκτιμούσε προηγουμένως. Η ιρλανδική εταιρεία είχε κέρδη 1,37 δισ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο μετά από ένα καλοκαίρι κατά τη διάρκεια του οποίου τα ταξίδια ανέκαμψαν από την κρίση του κορωνοϊού.

Η Ryanair με έδρα το Δουβλίνο δήλωσε ότι θα προσφέρει 10% περισσότερες θέσεις αυτόν τον χειμώνα από ό,τι πρόσφερε πριν από την Covid - οι περισσότερες ανταγωνίστριες της στην Ευρωπαϊκή Ενωση μειώνουν τη χωρητικότητα κατά περίπου 20%.

Με δεδομένο ότι δεν θα υπάρχουν δυσμενή γεγονότα, όπως η αναζωπύρωση της πανδημίας, η Ryanair είπε ότι θα πρέπει να έχει ετήσια κέρδη από 1 έως 1,2 δισ. ευρώ, προ έκτακτων δαπανών.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v