Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μετοχές της Tesla αξίας $3,95 δισ. ξεφόρτωσε ο Μασκ

Οι πωλήσεις από τον δισεκατομμυριούχο έγιναν λίγες ημέρες μετά το κλείσιμο της εξαγοράς του Twitter. Ηταν οι πρώτες από τον Αύγουστο και από ό,τι δείχνουν έγγραφα, δεν ήταν προσχεδιασμένες. Γιατί χάνει χρήματα -και πόσα- το κοινωνικό δίκτυο.

Μετοχές της Tesla αξίας $3,95 δισ. ξεφόρτωσε ο Μασκ

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla Eλον Μασκ πούλησε μετοχές της κατασκευάστριας ηλεκτρικών οχημάτων ύψους τουλάχιστον 3,95 δισ. δολαρίων, λίγες ημέρες μετά το κλείσιμο της εξαγοράς του Twitter στα τέλη Οκτωβρίου.

Οπως σημειώνει το Bloomberg, o Μασκ ξεφόρτωσε 19,5 εκατ. μετοχές, σύμφωνα με τις ρυθμιστικά έγγραφα -είναι οι πρώτες του πωλήσεις από τον Αύγουστο. Τα έγγραφα δεν έδειξαν ότι οι συναλλαγές ήταν προσχεδιασμένες.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου προχώρησε στην εξαγορά της πλατφόρμας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης τον Οκτώβριο, αφού πέρασε μήνες προσπαθώντας να ξεφύγει από αυτήν. Τον Αύγουστο, ο Μασκ είχε πει ότι είχε τελειώσει με τις πωλήσεις μετοχών της Tesla και ότι ήταν σημαντικό να αποφευχθεί μια «έκτακτη πώληση» των μετοχών, σε περίπτωση που αναγκαζόταν να κλείσει την εξαγορά του Twitter.

Δεν είναι απολύτως σαφές πώς χρηματοδοτήθηκε τελικά η συμφωνία των 44 δισ. δολαρίων, πέρα από τα περίπου 13 δισ. δεσμεύσεων χρέους από τις τράπεζες της Wall Street. Αρκετά άτομα υψηλού προφίλ υποσχέθηκαν να επενδύσουν περίπου 7 δισ. δολάρια, αν και δεν είναι γνωστό εάν όλοι τους τήρησαν τις δεσμεύσεις τους. Και ο Μασκ δεν είπε ποτέ δημόσια πώς σχεδίαζε να συγκεντρώσει το μερίδιό του σε μετρητά για να κλείσει τη συμφωνία.

Αλλά ένα πράγμα είναι σαφές: Το Twitter χάνει χρήματα και τώρα αντιμετωπίζει ετήσιες πληρωμές τόκων σχεδόν 1,2 δισ. δολαρίων. Από τότε που ανέλαβε ο Μασκ, αρκετές μεγάλες εταιρείες έχουν σταματήσει τις διαφημίσεις τους στην πλατφόρμα, περιμένοντας να δουν πώς θα εξελιχθεί το δίκτυο υπό την ηγεσία του δισεκατομμυριούχου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v