Dislike στα τουρκικά ομόλογα από την Morgan Stanley

Οι αποδόσεις των 10ετών τουρκικών ομολόγων σε δολάριο υποχωρούν τέσσερις μονάδες βάσης, στο 9,8%, σημείο που είναι το πιο χαμηλό από τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Dislike στα τουρκικά ομόλογα από την Morgan Stanley

Πολύ δαπανηρά φαίνονται πλέον τα τουρκικά ομόλογα σε δολάρια, αφού ηγήθηκαν ενός ράλι υψηλών αποδόσεων στις αναδυόμενες αγορές τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με τους αναλυτές στρατηγικής της Morgan Stanley.

«Τόσο σε απόλυτους όσο και σε σχετικούς όρους, η Τουρκία φαίνεται ακριβή», δήλωσε ο Neville Mandimika, υπεύθυνος στρατηγικής αναδυόμενων αγορών της Morgan Stanley με έδρα το Λονδίνο, σε σημείωμα προς τους πελάτες. «Δεδομένης της αβέβαιης πορείας πολιτικής, διατηρούμε τη στάση dislike, καθώς ο λόγος κινδύνου προς ανταμοιβή είναι σαφώς μη ευνοϊκός».

Εν τω μεταξύ, υπάρχουν κίνδυνοι από τη νομισματική πολιτική, τις εκλογές του επόμενου έτους και τη δυνατότητα για περισσότερες πωλήσεις ομολόγων.

Οι αποδόσεις των 10ετών τουρκικών ομολόγων σε δολάριο υποχωρούν τέσσερις μονάδες βάσης, στο 9,8%, σημείο που είναι το πιο χαμηλό από τα μέσα Σεπτεμβρίου. Η κίνηση έρχεται μετά την πώληση 1,5 δισ. δολαρίων σε ομόλογα που λήγουν το 2028 τη Δευτέρα, αν και η χώρα εξακολουθεί να απέχει 2 δισ. δολάρια από τον στόχο δανεισμού της για τη χρονιά. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v