Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ντεμπούτο με κέρδη 130% για τη μετοχή γερμανικής εταιρείας κάνναβης

Μία από τις πιο επιτυχημένες IPO της φετινής χρονάς σε μία κατά τα άλλα αναιμική αγορά. Η κυβέρνηση ενέκρινε τον περασμένο μήνα πρόταση για να επιτρέπεται στους ενήλικες να κατέχουν έως και 30 γρ. κάνναβης για ψυχαγωγική χρήση.

Ντεμπούτο με κέρδη 130% για τη μετοχή γερμανικής εταιρείας κάνναβης

Κέρδη πάνω από 130% καταγράφει η μετοχή της γερμανικής εταιρείας κάνναβης Cantourage Group την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης, καθιστώντας την μία από τις λίγες και πιο επιτυχημένες IPO φέτος σε μά κατά τα άλλα αναιμική αγορά.

«Είμαστε η Cantourage και αγαπάμε την κάνναβη», δήλωσε ο συνιδρυτής Florian Holzapfel, προσθέτοντας ότι η εταιρεία είναι στην ευχάριστη θέση να πει «HIGH», το οποίο είναι επίσης το σύμβολο της εταιρείας, στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης. Οι μετοχές διαπραγματεύονταν στα 15 ευρώ.

Πριν από την εισαγωγή, η Cantourage πούλησε 15% σε νέες μετοχές σε οικογενειακά γραφεία και άλλους μεμονωμένους επενδυτές, στους οποίους επιτράπηκε να ξεκινήσουν διαπραγμάτευση για πρώτη φορά την Παρασκευή, δήλωσε στο Bloomberg ο διευθύνων σύμβουλος Philip Schetter. Οι υπόλοιπες μετοχές κατέχονται από τους ιδρυτές και τους πρώτους επενδυτές της Cantourage, συμπεριλαμβανομένης της εταιρείας επιχειρηματικών συμμετοχών Think.Health Ventures.

Η Cantourage, η οποία επί του παρόντος επικεντρώνεται στην ιατρική κάνναβη, χρησιμοποιεί τα έσοδα από την πώληση μετοχών για να χρηματοδοτήσει την επέκτασή της πριν ξεκινήσει η νομιμοποίηση στη Γερμανία.

Η κυβέρνηση στο Βερολίνο ενέκρινε τον περασμένο μήνα πρόταση για να επιτρέπεται στους ενήλικες να αγοράζουν και να κατέχουν έως και 30 γραμμάρια κάνναβης για ψυχαγωγική χρήση, καθώς ο κυβερνών συνασπισμός εκπληρώνει την υπόσχεσή του για νομιμοποίηση. Το βήμα θα επιτρέψει την ελεγχόμενη καλλιέργεια και διανομή κάνναβης καθώς η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης στοχεύει να περιορίσει τη μαύρη αγορά.

Η κίνηση ήταν επίσης μια ώθηση για την εκκολαπτόμενη βιομηχανία κάνναβης της Γερμανίας και τις εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Cantourage και Synbiotic SE, που και οι δύο έχουν εκπονήσει φιλόδοξα σχέδια ανάπτυξης. Η νομοθεσία θα ενισχύσει επίσης τα δημόσια οικονομικά, με την κυβέρνηση να σχεδιάζει ειδικό φόρο για την κάνναβη.

Η Γερμανία έχει δυναμική αγοράς 4 έως 7 δισ. ευρώ για ψυχαγωγική κάνναβη, ανέφερε η Cantourage σε δήλωση. Είναι πολύ υψηλότερο από την ευρωπαϊκή αγορά ιατρικής κάνναβης, η οποία αναμένεται να αυξηθεί σε περίπου 3 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2025, σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας έρευνας του κλάδου Prohibition Partners.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v