Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φράχτη στα σύνορα με τη Λευκορωσία χτίζει η Ουκρανία

Τείχος ενισχυμένο από σκυρόδεμα, συρματοπλέγματα, σάκοι με άμμο, χαρακώματα και άλλες οχυρώσεις εμφανίζονται στην εκτεταμένη μεθόριο. Το Κίεβο βλέπει απειλή από το Μινσκ.

Φράχτη στα σύνορα με τη Λευκορωσία χτίζει η Ουκρανία

Το Κίεβο ανακοίνωσε ότι κατασκευάζει τείχος ενισχυμένο από σκυρόδεμα και άλλες οχυρώσεις στα σύνορά της με τη Λευκορωσία, χώρα στενό σύμμαχο του Κρεμλίνου, την οποία η Μόσχα χρησιμοποίησε ως ορμητήριο για την εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Ο Κίριλο Τιμοσένκο, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, δήλωσε ότι ένας φράχτης μήκους 3 χιλιομέτρων με συρματοπλέγματα έχει ανεγερθεί στην επαρχία Βολίν στα σύνορα με τη Λευκορωσία, η οποία σύμφωνα με το Κίεβο παραμένει απειλή. Έχουν επίσης τοποθετηθεί σάκοι με άμμο και έχουν δημιουργηθεί χαρακώματα, είπε.

«Ο στόχος μας δεν έχει ακόμη επιτευχθεί, αλλά δεν θα αποκαλύψουμε λεπτομέρειες», σημείωσε ο αξιωματούχος.

Συμπλήρωσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη και άλλες εργασίες στις περιοχές Ρίβνε και Ζιτομίρ, που συνορεύουν επίσης με τη Λευκορωσία, χωρίς να δώσει διευκρινίσεις.

Έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες με αξιωματικούς ασφαλείας να ξετυλίγουν συρματοπλέγματα δίπλα σ' ένα τείχος που φαινόταν να έχει ύψος πάνω από δύο μέτρα.

Τα σύνορα της Ουκρανίας με τη Λευκορωσία έχουν μήκος πάνω από 1.000 χλμ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v