Τι προβλέπει ο ΟΠΕΚ για τη ζήτηση πετρελαίου φέτος

Πόσο θα αυξηθεί φέτος και πώς θα κινηθεί του χρόνου. Ποιοι παράγοντες την επηρεάζουν, σύμφωνα με τη μηνιαία έκθεση του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών.

Τι προβλέπει ο ΟΠΕΚ για τη ζήτηση πετρελαίου φέτος

Χαμηλότερα αναθεώρησε την πρόβλεψή του για την αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου για το 2022 ο  Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών (ΟΠΕΚ) στη μηνιαία έκθεσή του που δημοσιεύθηκε σήμερα Δευτέρα. Η ζήτηση προβλέπεται τώρα να αυξηθεί κατά 2,5 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) -είναι 100.000 bpd χαμηλότερα από ό,τι προέβλεπε στην προηγούμενη έκθεσή του.

Ο ΟΠΕΚ υποστήριξε ότι η αναθεώρηση προκλήθηκε από την παράταση των περιορισμών μηδενικής Covid-19 της Κίνας και «κάποιες οικονομικές προκλήσεις» στην Ευρώπη. Ο Οργανισμός είπε ότι η συνολική ζήτηση πετρελαίου προβλέπεται να ανέλθει κατά μέσο όρο στα 99,6 εκατομμύρια bpd το 2022.

Το 2023, η αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου αναθεωρείται επίσης χαμηλότερα, κατά περίπου 100.000 bpd, στα 2,2 εκατομμύρια bpd, με τη συνολική ζήτηση στα 101,8 εκατομμύρια bpd. Η πρόβλεψη «υποστηρίζεται από τις αναμενόμενες γεωπολιτικές βελτιώσεις και τον περιορισμό της Covid-19 στην Κίνα», ανέφερε ο ΟΠΕΚ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v