Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τζεφ Μπέζος: Θα χαρίσω την περιουσία μου, αλλά δεν ξέρω πού

«Δύσκολη υπόθεση η φιλανθρωπία. Πιο εύκολο να μην πιάσει τόπο», είπε ο μεγιστάνας της Amazon και των $124 δισ. Ωστόσο διευκρίνισε ότι θα δωρίσει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του όσο βρίσκεται εν ζωή.

Τζεφ Μπέζος: Θα χαρίσω την περιουσία μου, αλλά δεν ξέρω πού

Ο ιδρυτής της Amazon Τζεφ Μπέζος δεσμεύτηκε ότι θα χαρίσει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του όσο βρίσκεται εν ζωή.

Ερωτηθείς κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο CNN αν σκοπεύει να δωρίσει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του, είπε: «Ναι, το κάνω. Το δύσκολο είναι να βρεις πώς θα το κάνεις, ώστε να πιάσει τόπο. Δεν είναι εύκολο».

«Δεν μου φαίνεται εύκολη υπόθεση η φιλανθρωπία. Είναι πολύ δύσκολο. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να κάνεις πράγματα χωρίς αποτέλεσμα», είπε ο 58χρονος Αμερικανός δισεκατομμυριούχος.

«Έτσι, χτίζουμε την ικανότητά μας να μπορούμε να δώσουμε αυτά τα χρήματα».

Η δέσμευση του Μπέζος προέκυψε αφού επέλεξε να απονείμει στην τραγουδίστρια Ντόλι Πάρτον το βραβείο «Courage and Civility» (τσαγανό και ευπρέπεια), δίνοντάς της 100 εκατ. δολάρια για να τα κατευθύνει σε φιλανθρωπικές δράσεις της επιλογής της.

Ο Μπέζος, ο οποίος κατέχει μερίδιο στον όμιλο ηλεκτρονικού εμπορίου Amazon και στον οργανισμό μέσων ενημέρωσης της Washington Post, έχει συγκεντρώσει περιουσία αξίας 124 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg, με απώλειες σχεδόν 70 δισ. δολ. φέτος, εξαιτίας της πτώσης των αποτιμήσεων στον τομέα τεχνολογίας.

Τέλος, όπως αναφέρουν οι Financial Times, ο Μπέζος μαζί με τον παράγοντα της μουσικής βιομηχανίας Jay-Z συνεργάστηκαν ώστε να αγοράσουν την ομάδα αμερικανικού ποδοσφαίρου Washington Commanders.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v