Παίρνει βίζα κι επιστρέφει στο Australian Open ο Τζόκοβιτς

Καταργείται το ban. Η απέλαση του ανεμβολίαστου νούμερο ένα παίκτη στον κόσμο τον Ιανουάριο, υπογράμμισε τους αυστηρούς νόμους της Μελβούρνης για τον εμβολιασμό κατά Covid-19 και τη σκληροπυρηνική πολιτική της για τη μετανάστευση.

Παίρνει βίζα κι επιστρέφει στο Australian Open ο Τζόκοβιτς

Η Αυστραλία πρόκειται να ακυρώσει την τριετή απαγόρευση εισόδου του τενίστα Νόβακ Τζόκοβιτς στη χώρα, λιγότερο από ένα χρόνο μετά την απέλαση του εννέα φορές νικητή του Australian Open κατά τη διάρκεια του τουρνουά.

Oπως μεταδίδουν οι Financial Times, η απαγόρευση βίζας έχει ήδη καταργηθεί, σύμφωνα με άτομα με γνώση της απόφασης. Υπενθυμίζεται ότι η απαγόρευση εφαρμόστηκε, καθώς ο τότε υπουργός Μετανάστευσης απέλασε τον τότε ανεμβολίαστο Σέρβο παίκτη.

Ο Andrew Giles, ο υπουργός Μετανάστευσης, επέλεξε να επιτρέψει στον Σέρβο να εισέλθει στη χώρα, κάτι που θα ανοίξει τον δρόμο στον 35χρονο να παίξει στο Australian Open την επόμενη χρονιά.

Η απέλαση τον Ιανουάριο του Τζόκοβιτς, ο οποίος ήταν ο νούμερο ένα παίκτης της κατάταξης στον κόσμο, υπογράμμισε τους αυστηρούς νόμους της Μελβούρνης σχετικά με τον εμβολιασμό κατά της Covid-19 και τη σκληροπυρηνική πολιτική της Αυστραλίας για τη μετανάστευση.

Ο παίκτης είχε εισέλθει στη χώρα χρησιμοποιώντας ιατρική εξαίρεση, αλλά κρατήθηκε στο αεροδρόμιο κατά την προσγείωση και δεν μπορούσε να προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία που να δικαιολογούν την αίτησή του για αυτούς τους λόγους.

Ο Σκοτ Μόρισον, ο τότε πρωθυπουργός, υιοθέτησε δημόσια θέση για τη βίζα του παίκτη, αφού είπε ότι θα τον έβαζε «πίσω στο πρώτο αεροπλάνο για το σπίτι».

Η άφιξή του συνέπεσε με ένα ξέσπασμα της παραλλαγής Ομικρον και οδήγησε σε δικαστικό αγώνα και στην τελική απέλασή του για λόγους δημόσιας τάξης.

Η κυβέρνηση του Μόρισον έχασε τις εκλογές τον Μάιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v