Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα απόνερα του FTX «πνίγουν» τις Gemini και Genesis

Η ξαφνική κατάρρευση του FTX προκαλεί αναταράξεις στην αγορά κρυπτονομισμάτων. Νέα θύματα η πλατφόρμα δανεισμού Genesis και το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Gemini.

Τα απόνερα του FTX «πνίγουν» τις Gemini και Genesis

Οι συνέπειες από την κατάρρευση της  «αυτοκρατορίας» του Σαμ Μπάνκμαν Φράιντ έπληξαν την Τετάρτη και την πλατφόρμα δανεισμού κρυπτονομισμάτων Genesis και το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Gemini.

Η Genesis ανακοίνωσε ότι αναστέλλει την απόσυρση κεφαλαίων και τη χορήγηση νέων δανείων, αφού αντιμετώπισε αυτό που περιέγραψε ως «μη φυσιολογικά αιτήματα ανάληψης».

Η Gemini, η οποία ιδρύθηκε από τους δίδυμους Κάμερον και Τάιλερ Γουίνκελβος, ανακοίνωσε στη συνέχεια ότι θα διακόψει την απόσυρση κεφαλαίων σε ένα από τα προϊόντα της, καθώς η Genesis ήταν βασικός συνεργάτης του προγράμματος.

H οικονομική κατάσταση της Genesis παρακολουθείται στενά ως δείκτης της ισχύος του κλάδου ή για ενδείξεις πιθανής μετάστασης. Ένας από τους μεγαλύτερους δανειστές της Genesis είναι το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Gemini, το οποίο προσφέρει ένα προϊόν στους χρήστες που αποφέρει απόδοση μέσω της Genesis, σύμφωνα με τον ιστότοπό της.

Την Τετάρτη, η Gemini ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με τη Genesis για να βοηθήσει τους πελάτες να αποσύρουν τα χρήματά τους από το προϊόν Earn «το συντομότερο δυνατό».

Η ξαφνική κατάρρευση του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX προκαλεί αναταράξεις στην αγορά κρυπτονομισμάτων, με πανικόβλητους πελάτες να σπεύδουν να τραβήξουν τα περιουσιακά τους στοιχεία από άλλες πλατφόρμες.

Σε κίνδυνο βρίσκονται επίσης προβληματικές πλατφόρες δανεισμού κρυπτονομισμάτων, όπως η BlockFi και η πτωχευμένη Voyager Digital.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v