Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανθεκτικές στα φάρμακα λοιμώξεις σκοτώνουν 35.000 ετησίως στην Ευρώπη

Ο αντίκτυπος του φαινομένου στην υγεία είναι συγκρίσιμος με αυτόν της γρίπης, της φυματίωσης και του HIV/AIDS μαζί, τονίζει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων.

Ανθεκτικές στα φάρμακα λοιμώξεις σκοτώνουν 35.000 ετησίως στην Ευρώπη

Οι ανθεκτικές στα φάρμακα παθήσεις σκοτώνουν 35.000 ανθρώπους ετησίως στην Ευρώπη, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων, το οποίο ζήτησε την υπεύθυνη χρήση αντιβιοτικών και αντιιικών φαρμάκων για την καταπολέμηση της αυξανόμενης απειλής.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, ο αντίκτυπος του φαινομένου στην υγεία είναι συγκρίσιμος με αυτόν της γρίπης, της φυματίωσης και του HIV/AIDS μαζί, δήλωσε την Πέμπτη η υπηρεσία υγείας με έδρα τη Στοκχόλμη.

Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου εδώ και χρόνια σχετικά με την απειλή ανθεκτικών λοιμώξεων, που έχουν φτάσει να αντιστέκονται ακόμη και στα πιο ισχυρά αντιβιοτικά.

Ενώ τα νοσοκομεία και οι πάροχοι πρωτοβάθμιας περίθαλψης στην Ευρώπη μείωσαν τη χρήση αντιμικροβιακών κατά 23% την τελευταία δεκαετία, η χρήση «εφεδρικών» αντιβιοτικών, τα οποία προορίζονται για την καταπολέμηση των πολυανθεκτικών λοιμώξεων, έχει υπερδιπλασιαστεί.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v