Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτήσεις με έναν μόνο πιλότο θέλουν οι αεροπορικές

Στόχος είναι να μειωθεί το κόστος και η πίεση από τις ελλείψεις πληρώματος. Πάνω από 40 χώρες ζήτησαν από την αρμόδια αρχή των Ηνωμένων Εθνών να βοηθήσει να γίνουν οι πτήσεις με έναν πιλότο ασφαλείς.

Πτήσεις με έναν μόνο πιλότο θέλουν οι αεροπορικές

Οι αεροπορικές εταιρείες και οι ρυθμιστικές αρχές πιέζουν να υπάρχει μόνο ένας πιλότος στο πιλοτήριο των επιβατικών αεροσκαφών αντί για δύο. Αυτό θα μείωνε το κόστος και την πίεση από τις ελλείψεις πληρώματος, αλλά η ανάθεση αυτής της ευθύνης σε ένα μόνο άτομο στα χειριστήρια προκαλεί ανησυχίες.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, περισσότερες από 40 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Νέας Ζηλανδίας ζήτησαν από τον οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών που ορίζει τα αεροπορικά πρότυπα να βοηθήσει να γίνουν οι πτήσεις με έναν πιλότο ασφαλής πραγματικότητα.

Ο Οργανισμός Αεροπορικής Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EASA) συνεργάζεται επίσης με κατασκευαστές αεροπλάνων για να καθορίσει τον τρόπο με τον οποίο θα εκτελούνται οι σόλο πτήσεις και προετοιμάζει κανόνες για την επίβλεψή τους. Η EASA δήλωσε ότι τέτοιες υπηρεσίες θα μπορούσαν να ξεκινήσουν το 2027.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v