Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος ρεκόρ στα ενοίκια στην Ιρλανδία

Ο αριθμός των ενοικιαζόμενων μονάδων σε όλη την Ιρλανδία μειώθηκε κατά 26% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Ανοδος ρεκόρ στα ενοίκια στην Ιρλανδία

Η αγορά ενοικίασης ακινήτων της Ιρλανδίας αντιμετωπίζει ισχυρές πιέσεις, καθώς η εντεινόμενη στεγαστική κρίση δείχνει σημάδια διάχυσης στην ευρύτερη οικονομία.

Καθώς οι ενοικιαστές ανταγωνίζονται για την εύρεση κατοικίας, τα ενοίκια το τρίτο τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 14% κατά μέσο όρο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με τον ιστότοπο ακινήτων daft.ie.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ήταν η μεγαλύτερη άνοδος από τότε που ξεκίνησε η καταγραφή των στοιχείων το 2005.

Τα υψηλότερα επιτόκια έχουν αναστατώσει τις αγορές ακινήτων σε όλη την Ευρώπη, καθιστώντας την αγορά κατοικίας αδύνατη για πολλούς καταναλωτές. Αυτό ωθεί περισσότερους στο ενοίκιο, αλλά οι ανεπαρκείες επενδύσεις οδήγησαν σε έλλειψη προσφοράς.

«Η ιρλανδική οικονομία υποαποδίδει λόγω του στεγαστικού τομέα», δήλωσε ο Ρόναν Λάιονς αναπληρωτής καθηγητής οικονομικών στο Trinity College του Δουβλίνου και συγγραφέας της έκθεσης. Η χώρα κατασκευάζει μόνο περίπου τα μισά από τα 50.000 σπίτια που χρειάζεται ετησίως, είπε, προσθέτοντας ότι η τάση κινδυνεύει να πνίξει την ανάπτυξη της απασχόλησης.

Ο αριθμός των ενοικιαζόμενων μονάδων σε όλη την Ιρλανδία μειώθηκε κατά 26% από ένα χρόνο πριν σε 1.087 σπίτια από την 1η Νοεμβρίου, σύμφωνα με την έκθεση.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v