Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alert από Credit Suisse: Προειδοποιεί για απώλειες $1,6 δισ. το Q4

Η τράπεζα με έδρα τη Ζυρίχη ανέφερε ότι αναμένει να καταγράψει ζημίες τόσο στο τμήμα διαχείρισης περιουσίας όσο και στη μονάδα επενδυτικής τραπεζικής

Alert από Credit Suisse: Προειδοποιεί για απώλειες $1,6 δισ. το Q4

Για ζημία έως και 1,5 δισ. ελβετικά φράγκα (1,6 δισ. δολάρια) το τέταρτο τρίμηνο προειδοποίησε η Credit Suisse Group.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η τράπεζα με έδρα τη Ζυρίχη ανέφερε ότι αναμένει να καταγράψει ζημίες τόσο στο τμήμα διαχείρισης περιουσίας όσο και στη μονάδα επενδυτικής τραπεζικής λόγω των συνθηκών της αγοράς, των συνεχιζόμενων εκροών περιουσιακών στοιχείων πελατών και της πώλησης μη βασικών δραστηριοτήτων.

Η Credit Suisse υπόκειται σε μια σαρωτική αναθεώρηση και θα ζητήσει έγκριση από τους μετόχους αργότερα σήμερα για αύξηση κεφαλαίου περίπου 4 δισ. φράγκων. Ως μέρος ενός σχεδίου μείωσης του κόστους, η τράπεζα δήλωσε ότι ξεκίνησε 2.700 περικοπές θέσεων εργασίας το τέταρτο τρίμηνο και στοχεύει να μειώσει κατά περίπου 9.000 τις θέσεις έως το 2025.

Τα πραγματικά αποτελέσματα θα εξαρτηθούν από «έναν αριθμό παραγόντων», συμπεριλαμβανομένης της εναπομένουσας απόδοσης για το υπόλοιπο του έτους, της συνεχιζόμενης εξόδου από μη βασικές θέσεις, τυχόν απομείωσης υπεραξίας και των αποτελεσμάτων άλλων πωλήσεων περιουσιακών στοιχείων.

Οι χαμηλότερες καταθέσεις και τα μειωμένα υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία αναμένεται να επηρεάσουν αρνητικά τα καθαρά έσοδα από τόκους της τράπεζας και τις επαναλαμβανόμενες προμήθειες της μονάδας διαχείρισης περιουσίας, ανέφερε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v