Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο πακέτο κυρώσεων, έρχεται πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο

Είμαστε καθ' οδόν για το ένατο πακέτο κυρώσεων, δήλωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Πολύ σύντομα το παγκόσμιο πλαφόν στην τιμή του ρωσικού αργού. Η αντίδραση του Κρεμλίνου.

Νέο πακέτο κυρώσεων, έρχεται πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προωθεί ένατο πακέτο κυρώσεων στη Ρωσία, ως απάντηση στην επίθεση της Μόσχας στην Ουκρανία, δήλωσε η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στη Φινλανδία την Πέμπτη.

«Εργαζόμαστε σκληρά για να χτυπήσουμε τη Ρωσία όπου πονάει, να αμβλύνουμε περισσότερο την ικανότητά της να διεξάγει τον πόλεμο στην Ουκρανία και μπορώ να ανακοινώσω σήμερα ότι εργαζόμαστε με πλήρη ταχύτητα για ένα 9ο πακέτο κυρώσεων», είπε η Φον ντερ Λάιεν σε συνέντευξη Τύπου.

«Και είμαι σίγουρη ότι πολύ σύντομα θα εγκρίνουμε ένα παγκόσμιο ανώτατο όριο τιμής για το ρωσικό πετρέλαιο, με την G7 και άλλους μεγάλους εταίρους. Δεν θα ησυχάσουμε έως ότου η Ουκρανία επικρατήσει του Πούτιν και του παράνομου και βάρβαρου πολέμου του», είπε.

Κρεμλίνο: Δεν θα δίνουμε πετρέλαιο σε χώρες που στηρίζουν το πλαφόν

Η Ρωσία δεν σχεδιάζει να προμηθεύει με πετρέλαιο χώρες που στηρίζουν την επιβολή πλαφόν στο ρωσικό αργό, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v