Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρωκοινοβούλιο προς FIFA: Αποζημιώστε τα θύματα του Κατάρ

Να βοηθήσει η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ώστε να αποζημιωθούν οι οικογένειες των μεταναστών εργατών που έχασαν τη ζωή τους ή που παραβιάστηκαν τα δικαιώματά τους ενόψει Μουντιάλ ζητούν οι ευρωβουλευτές.

Ευρωκοινοβούλιο προς FIFA: Αποζημιώστε τα θύματα του Κατάρ

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε ψήφισμα το οποίο καλεί τη FIFA να βοηθήσει να αποζημιωθούν οι οικογένειες των μεταναστών εργατών που έχασαν τη ζωή τους, καθώς και των εργατών που υπέστησαν παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου.

Ευρωβουλευτές κάλεσαν επίσης τις αρχές του Κατάρ να διεξαγάγουν πλήρη έρευνα για τις καταπατήσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά την περίοδο πριν από την έναρξη του Μουντιάλ.

Το ψήφισμα εξέφρασε επίσης λύπη για τις αναφορές σχετικά με καταπατήσεις δικαιωμάτων της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ στο Κατάρ και κάλεσε τη χώρα να αποποινικοποιήσει τις σχέσεις μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.

Μερικοί ευρωβουλευτές φορούσαν το περιβραχιόνιο «OneLove», το οποίο αρχηγοί επτά ευρωπαϊκών εθνικών ομάδων που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου αναγκάστηκαν να αφαιρέσουν έπειτα από πίεση της FIFA.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v