Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρετανία: Αυξήσεις £1.500 και λήξη απεργίας στην ΒΤ

Με τη συναίνεση του συνδικάτου CWU, αναμένεται να ωφεληθούν δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι και να λήξει το μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων στην εταιρεία τηλεπικοινωνιών.

Βρετανία: Αυξήσεις £1.500 και λήξη απεργίας στην ΒΤ

Αύξηση μισθού κατά 1.500 στερλίνες θα δώσει σε δεκάδες χιλιάδες υπαλλήλους της που έχουν πληγεί από την κρίση του κόστους διαβίωσης η BT (πρώην British Telecom), τερματίζοντας μια παρατεταμένη διαμάχη που οδήγησε στην πρώτη εθνική απεργία εδώ και 35 χρόνια.

Αφού έλαβε την κρατική ενεργειακή επιδότηση για τις επιχειρήσεις, η εταιρεία τηλεπικοινωνιών υπέβαλε νέα προσφορά στις διαπραγματεύσεις με το Σωματείο Εργαζομένων στην Επικοινωνία (CWU) προτείνοντας μόνιμη αύξηση για όλο το προσωπικό που αμείβεται με μισθούς έως 50.000 στερλίνες ετησίως.

Αυτό σημαίνει, όπως αναφέρει ο Guardian, ότι θα ωφεληθούν περίπου 58.000 εργαζόμενοι πρώτης γραμμής, συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού των τηλεφωνικών κέντρων και των μηχανικών, καθώς και περίπου το ήμισυ όσων κατέχουν διευθυντικές θέσεις.

Η εταιρεία υπογραμμίζει ότι αύξηση θα λάβει το 85% του προσωπικού της στη Βρετανία, όπου απασχολεί συνολικά περίπου 100.000 άτομα. 

Η CWU, που εκπροσωπεί 40.000 υπαλλήλους της εταιρείας, θα συστήσει στα μέλη να ψηφίσουν υπέρ της νέας προσφοράς.

Ο Philip Jansen, διευθύνων σύμβουλος της BT, δήλωσε ότι η εταιρεία θα επανεξετάσει το ύψος των μισθών και για το επόμενο έτος, αφού ληφθεί υπόψη εκ νέου η αύξηση του κόστους ζωής.

Τον περασμένο Απρίλιο η BT πρότεινε στο προσωπικό αυξήσεις 1.500 λιρών, τις μεγαλύτερες εδώ και δύο δεκαετίες όπως είπε, ωστόσο η CWU απέρριψε την προσφορά.

Πέρυσι, η BT απένειμε στους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής ειδικό μπόνους 1.500 λιρών ως αναγνώριση της εργασίας τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας, που περιλάμβανε 1.000 λίρες σε μετρητά και 500 λίρες σε μετοχές που θα απονεμηθούν μετά από τρία χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v