Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έλον Μασκ-Twitter: Μας εγκατέλειψε και η Apple

Ο τεχνολογικός γίγαντας έκοψε τη διαφήμιση στην κοινωνική πλατφόρμα και ο Μασκ αναρωτιέται δημοσίως, σκωπτικά ή και προκλητικά: «Μισούν την ελευθερία του λόγου στην Αμερική;».

Έλον Μασκ-Twitter: Μας εγκατέλειψε και η Apple

Η Apple έχει περικόψει τις διαφημίσεις της στο Twitter, είπε ο Έλον Μασκ, υποδηλώνοντας ότι η κατασκευάστρια των iPhone έχει συνταχθεί με άλλες μεγάλες φίρμες που επανεξετάζουν τη σχέση τους με το κοινωνικό δίκτυο.

«Η Apple κατά βάση έχει σταματήσει να διαφημίζεται στο Twitter», έγραψε ο νέος ιδιοκτήτης του μέσου. «Μισούν την ελευθερία του λόγου στην Αμερική;» ρωτάει σκωπτικά, ή και προκλητικά.

 

Αρκετές μεγάλες εταιρείες, όπως η General Mills ή η Pfizer, έχουν σταματήσει να διαφημίζονται στο Twitter από τότε που ο δισεκατομμυριούχος εξαγόρασε την εταιρεία για 44 δισ. δολάρια, τον περασμένο μήνα. Ο Μασκ παραδέχτηκε ότι οι «αποστάτες» οδήγησαν σε κατακρήμνιση των εσόδων. 

Μετά την εξαγορά, ο μεγιστάνας περιέκοψε χιλιάδες θέσεις εργασίας στο Twitter, εγείροντας ανησυχίες ότι η πλατφόρμα δεν θα είναι σε θέση να καταπολεμήσει τη ρητορική μίσους και την παραπληροφόρηση. Επίσης, μια νέα πολιτική επαλήθευσης λογαριασμών άνοιξε την πόρτα σε τρολ που υποδύονται επωνύμους, εταιρείες, καθώς και τον ίδιο τον Μασκ.

Η σχέση του Twitter με την Apple είναι ιδιαίτερα σημαντική, γράφει το Bloomberg, καθώς το app store του τεχνολογικού γίγαντα αποτελεί έναν από τους κύριους τρόπους με τους οποίους οι χρήστες μπαίνουν στο κοινωνικό δίκτυο. Ο Phil Schiller, επί σειρά ετών στέλεχος της Apple επικεφαλής του app store, διέγραψε τον λογαριασμό του αφού ο Μασκ επανέφερε τον λογαριασμό του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είχε εκπαραθυρωθεί από την πλατφόρμα μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, ο οποίος διευθύνει επίσης την Tesla και τη SρaceX, έχει διακηρύξει ως αποστολή του στο Twitter τη μεγιστοποίηση της ελευθερίας του λόγου. Χρησιμοποιεί συχνά τον προσωπικό του λογαριασμό, ο οποίος έχει 119 εκατομμύρια ακολούθους, για να επικρίνει ανταγωνιστές και κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης.

Ο Μασκ είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι, εάν το Twitter αφαιρεθεί από τα καταστήματα εφαρμογών της Apple και της Google, θα φτιάξει ένα εναλλακτικό τηλέφωνο που θα αναδείξει την πλατφόρμα. Έχει δηλώσει επίσης ότι η Apple χρεώνει υπέρογκη προμήθεια για αγορές εφαρμογών. Τη Δευτέρα, στην ίδια γραμμή, δημοσίευσε ένα μιμίδιο λέγοντας ότι προτιμά να «πάμε σε πόλεμο» παρά να πληρώνει προμήθεια 30% στην εταιρεία.

Σε άλλο tweet, υποστήριξε ότι η Apple εγείρει απαιτήσεις εποπτείας περιεχομένου στο Twitter.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v