Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Gazprom: Οι τιμές αερίου μπορεί να ξεπεράσουν τις 3.000 δολάρια/1.000 κ.μ.

Παράλληλα, η Nord Stream αποκάλυψε ότι το αναμενόμενο χρονοδιάγραμμα για την επαναλειτουργία του αγωγού που οδηγεί στη Γερμανία είναι η 1η Απριλίου 2023. Ανοδικά η τιμή του ευρωπαϊκού αερίου.

Gazprom: Οι τιμές αερίου μπορεί να ξεπεράσουν τις 3.000 δολάρια/1.000 κ.μ.

Ο εξαγωγικός βραχίονας της ρωσικής Gazprom ενημέρωσε σήμερα Τρίτη ότι οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη θα μπορούσαν να ξεπεράσουν τις 3.000 δολάρια ανά χίλια κυβικά μέτρα (σ.σ. τιμή υπερδιπλάσια της σημερινής, η οποία βρίσκεται στα περίπου $1.416), μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax και το Reuters.

Παράλληλα, η Nord Stream αποκάλυψε τη Δευτέρα ότι το αναμενόμενο χρονοδιάγραμμα για το τέλος της διακοπής στην έξοδο που οδηγεί στη γερμανική πόλη Greifswald είναι η 1η Απριλίου 2023. Τα στοιχεία του φορέα εκμετάλλευσης έδειξαν ότι δεν υπάρχουν παραδόσεις φυσικού αερίου μεταξύ των σημείων της Βαλτικής Θάλασσας και της Γερμανίας.

Ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream 1 μεταξύ Ρωσίας και Γερμανίας έκλεισε προσωρινά για επισκευές στις 31 Αυγούστου, ωστόσο, ο φορέας εκμετάλλευσης παρέτεινε τη διακοπή μετά την απόφαση της G7 να επιβάλει πλαφόν στις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου.

Στη συνέχεια, ο αγωγός υπέστη ζημιά τον Σεπτέμβριο, στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Σουηδίας στη Βαλτική Θάλασσα, με τη Μόσχα να ισχυρίζεται ότι το βρετανικό ναυτικό βρίσκεται πίσω από το περιστατικό. Η Σουηδία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι υπήρξαν τέσσερις διαρροές στον αγωγό μετά τις εκρήξεις, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει ποιος έκανε την επίθεση.

Η τιμή του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου παράδοσης Δεκεμβρίου ενισχύεται 6,2%, στα 131 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v