Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προειδοποίηση Βρυξελλών σε Μασκ για απαγόρευση του Twitter

H απειλή έγινε κατά τη διάρκεια επικοινωνίας του Τιερί Μπρετόν και του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου. Ο Ευρωπαίος Επίτροπος ζήτησε συμμόρφωση με τους κανόνες για τον έλεγχο περιεχομένου.

Προειδοποίηση Βρυξελλών σε Μασκ για απαγόρευση του Twitter

Η Ευρωπαϊκή Ένωση απείλησε το Twitter του Έλον Μασκ με απαγόρευση της λειτουργίας του στην Ευρώπη αν το κοινωνικό δίκτυο δεν τηρήσει τους αυστηρούς κανόνες του μπλοκ για τον έλεγχο του περιεχομένου.

Ο Τιερί Μπρετόν, ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για την εφαρμογή των ψηφιακών κανόνων της Ε.Ε., προέβη στην παραπάνω απειλή κατά τη διάρκεια βιντεοκλήσης με τον Μασκ την Τετάρτη, σύμφωνα με πηγές των Financial Times. 

Ο Μπρετόν είπε στον Μασκ ότι πρέπει να εγκαταλείψει την «αυθαίρετη» προσέγγιση στην αποκατάσταση απαγορευμένων χρηστών, να υιοθετήσει μια «επιθετική» πολιτική κατά της παραπληροφόρησης και να συμφωνήσει σε έναν «εκτεταμένο ανεξάρτητο έλεγχο» της πλατφόρμας μέχρι το επόμενο έτος.

Ο ίδιος προειδοποίησε τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο ότι αν δεν τηρήσει αυτούς τους κανόνες, το Twitter κινδυνεύει να παραβιάσει τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές υπηρεσίες, έναν νόμο ορόσημο που θέτει παγκόσμια πρότυπα για το πώς οι Big Tech πρέπει να ελέγχουν το περιεχόμενο στο διαδίκτυο. Ο Μπρετόν επανέλαβε ότι αν ο νόμος παραβιαστεί, το Twitter μπορεί να απαγορευτεί σε όλη την Ευρώπη ή να αντιμετωπίσει πρόστιμα έως και 6% του παγκόσμιου τζίρου του.

Ο ιδιοκτήτης του Twitter είπε επανειλημμένα ότι θεωρεί πως ο νόμος είναι «πολύ λογικός», σύμφωνα με άτομα που ενημερώθηκαν για τη συνομιλία, προσθέτοντας ότι έχει διαβάσει τη νομοθεσία και πιστεύει ότι πρέπει να εφαρμόζεται παντού στον κόσμο.

Ωστόσο, τα μέτρα που προτείνει η ΕΕ φαίνεται να αποτελούν μια άμεση απάντηση στην προσέγγιση που υιοθέτησε ο Μασκ στον έλεγχο περιεχομένου,  υποστηρίζοντας ότι θα επέτρεπε κάθε ομιλία στην πλατφόρμα, εφόσον ήταν νόμιμη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v