Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρετανοί βουλευτές στην Ταϊβάν: Δυναμιτίζουν τις σχέσεις με την Κίνα

Χονδροειδή παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας, που θα απαντηθεί δυναμικά, καταγγέλλει το Πεκίνο. Επιτροπή Βρετανών βουλευτών ανακοίνωσε ότι θα συναντηθεί με την πρόεδρο και αξιωματούχους της Ταϊβάν.

Βρετανοί βουλευτές στην Ταϊβάν: Δυναμιτίζουν τις σχέσεις με την Κίνα

Η επίσκεψη μιας βρετανικής κοινοβουλευτικής επιτροπής στην Ταϊβάν αποτελεί «κατάφωρη παραβίαση» της αρχής της Μίας Κίνας και «χονδροειδή παρέμβαση» στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας, δήλωσε εκπρόσωπος της κινεζικής πρεσβείας στη Βρετανία.

Η Κίνα ισχυρίζεται ότι η Ταϊβάν είναι μέρος της κινεζικής επικράτειας. Η κυβέρνηση της Ταϊβάν απορρίπτει τους ισχυρισμούς περί κινεζικής κυριαρχίας.

Η επιτροπή των Βρετανών βουλευτών είπε ότι θα συναντηθεί με την πρόεδρο Τσάι Ινγκ-γουέν και άλλους ανώτερους αξιωματούχους κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της.

«Η κινεζική πλευρά προτρέπει τη βρετανική πλευρά να τηρήσει τη δέσμευσή της, να σταματήσει κάθε ενέργεια που παραβιάζει την αρχή της Μίας Κίνας και να σταματήσει να παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας», ανέφερε ο εκπρόσωπος σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Twitter.

«Κινήσεις της βρετανικής πλευράς που υπονομεύουν τα συμφέροντα της Κίνας θα αντιμετωπιστούν με δυναμικές απαντήσεις από την κινεζική πλευρά».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v