Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Reuters: Ο ΟΠΕΚ+ δεν θα προχωρήσει σε νέα μείωση της παραγωγής πετρελαίου

Το πετρελαϊκό καρτέλ αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητη την παραγωγή, σύμφωνα με πηγές του Reuters.

Reuters: Ο ΟΠΕΚ+ δεν θα προχωρήσει σε νέα μείωση της παραγωγής πετρελαίου

Ο ΟΠΕΚ+ πιθανότατα θα αποφασίσει να διατηρήσει αμετάβλητο το επίπεδο της παραγωγής πετρελαίου στη συνεδρίαση της Κυριακής, δήλωσαν πέντε πηγές του ΟΠΕΚ+ στο Reuters το Σάββατο, μια ημέρα αφότου η Ομάδα των Επτά (G7) συμφώνησε στην επιβολή πλαφόν στην τιμή του ρωσικού αργού πετρελαίου.

Ο ΟΠΕΚ+ εξόργισε τις ΗΠΑ και άλλες χώρες της Δύσης τον Οκτώβριο όταν συμφώνησε να μειώσει την παραγωγή κατά 2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα έως το τέλος του 2023.Η Ουάσιγκτον κατηγόρησε το πετρελαϊκό καρτέλ και ιδιαίτερα τη Σαουδική Αραβία, ότι τάσσεται στο πλευρό της Ρωσίας.

Ο ΟΠΕΚ+ υποστήριξε από την πλευρά του ότι μείωση την παραγωγή λόγω των ασθενέστερων προοπτικών της παγκόσμιας οικονομίας και της πτώσης των τιμών του πετρελαίου από τον Οκτώβριο και μετά, λόγω της βραδύτερης κινεζικής και παγκόσμιας ανάπτυξης, καθώς και των υψηλότερων επιτοκίων.

Την Παρασκευή, η ΕΕ, οι χώρες της G7 και η Αυστραλία συμφώνησαν στην επιβολή πλαφόν 60 δολαρίων ανά βαρέλι στην τιμή του ρωσικού αργού πετρελαίου, σε μια προσπάθεια να περιορίσουν τα έσοδα της Μόσχας.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v