Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρίτη ουκρανική επίθεση σε ρωσικό αεροδρόμιο βαθιά στα μετόπισθεν

Η Μόσχα κατηγορεί το Κίεβο, που σιωπά, για επιθέσεις με drone-καμικάζι εκατοντάδες χιλιόμετρα βαθιά στο έδαφος της Ρωσίας. Σήμερα χτυπήθηκε αποθήκη καυσίμων.

Τρίτη ουκρανική επίθεση σε ρωσικό αεροδρόμιο βαθιά στα μετόπισθεν

Τρίτο ρωσικό αεροδρόμιο δέχτηκε επίθεση με drone σήμερα, μια μέρα αφότου η Μόσχα κατηγόρησε την Ουκρανία ότι χτύπησε δύο ρωσικές αεροπορικές βάσεις που χρησιμοποιούν βομβαρδιστικά μεγάλης εμβέλειας βαθιά μέσα στο έδαφος της χώρας.

Μια δεξαμενή αποθήκευσης πετρελαίου έπιασε φωτιά μετά την επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος σε αεροδρόμιο της περιοχής του Κουρσκ, υποστήριξε η κρατική υπηρεσία ειδήσεων Tass την Τρίτη, επικαλούμενη ανάρτηση στο Telegram του τοπικού κυβερνήτη Ρομάν Σταρόβιτ.

Το περιστατικό ακολούθησε τις επιθέσεις της Δευτέρας σε στρατιωτικές βάσεις στις περιοχές Σαράτοφ και Ριαζάν της Ρωσίας που κατέστρεψαν δύο αεροσκάφη και σκότωσαν τρεις στρατιώτες, όταν drones έπεσαν στο έδαφος αφότου αναχαιτίστηκαν από την αεράμυνα, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα. Τα αεροδρόμια φιλοξενούν στρατηγικά αεροσκάφη ικανά να μεταφέρουν πυρηνικά όπλα.

Οπως σημειώνει το Bloomberg, η Ουκρανία δεν έχει επιβεβαιώσει ότι πραγματοποίησε καμία από τις επιθέσεις. Οι περιοχές Σαράτοφ και Ριαζάν, νοτιοανατολικά της Μόσχας, απέχουν τουλάχιστον 500 χιλιόμετρα από τα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών, ενώ το Κουρσκ απέχει περίπου 100 χιλιόμετρα από την Ουκρανία.

Σε διαδικτυακή ενημέρωση την Τρίτη, ο Ουκρανός εκπρόσωπος αεράμυνας Γιούρι Ιχνάτ αρνήθηκε να σχολιάσει οποιονδήποτε ρόλο της Ουκρανίας στις «μυστηριώδεις εκρήξεις» στη Ρωσία.

Οι αρχές λαμβάνουν «τα απαραίτητα μέτρα» για να προστατεύσουν από πιθανές επιθέσεις της Ουκρανίας στο ρωσικό έδαφος, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε δημοσιογράφους σε τηλεδιάσκεψη την Τρίτη. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v