Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα ρωσικά μέταλλα στο 9ο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ

Στο στόχαστρο των Βρυξελλών προσεχώς η εξορυκτική βιομηχανία της Ρωσίας. Η Κομισιόν επεξεργάζεται τα επόμενα χτυπήματά της έναντι της Μόσχας.

Τα ρωσικά μέταλλα στο 9ο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ

Στην απαγόρευση νέων επενδύσεων στον εξορυκτικό τομέα της Ρωσίας προσανατολίζεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με τον Guardian.

Οι περιορισμοί θα αποτελούν μέρος ενός νέου πακέτου κυρώσεων κατά της Μόσχας, με στόχο την περαιτέρω διάβρωση της ρωσικής οικονομίας και την ικανότητα του Κρεμλίνου να χρηματοδοτήσει τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας.

Όπως γράφουν οι Financial Times επικαλούμενοι πηγές, η απαγόρευση των επενδύσεων στην εξόρυξη μεταλλευμάτων, με εξαιρέσεις για ορισμένα προϊόντα, είναι μέρος του ένατου πακέτου κυρώσεων της ΕΕ που σκοπεύουν να συζητήσουν με τα κράτη μέλη τις επόμενες ημέρες οι αξιωματούχοι, ελπίζοντας ότι θα καταλήξουν σε συμφωνία μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Το πακέτο, που απαιτεί ομόφωνη έγκριση από τα 27 κράτη της ΕΕ και μπορεί να τροποποιηθεί περαιτέρω, περιλαμβάνει επίσης ελέγχους εξαγωγών σε τεχνολογίες που πιστεύουν οι Βρυξέλλες ότι χρησιμοποιεί η Ρωσία για να υποστηρίξει τα εργοστάσια όπλων της, καθώς και απαγόρευση συναλλαγών με ακόμη τρεις ρωσικές τράπεζες και στοχευμένες κυρώσεις σε επιπλέον 180 άτομα, σύμφωνα με τις πηγές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v