Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αιθιοπία: Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στην πόλη Μεκέλε μετά από σχεδόν ένα χρόνο

Εκπρόσωπο της αιθιοπικής εταιρείας ηλεκτρισμού EEP φέρεται να είπε ότι αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση αφού ολοκληρώθηκε η συντήρηση μιας γραμμής υψηλής τάσης.

Αιθιοπία: Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στην πόλη Μεκέλε μετά από σχεδόν ένα χρόνο

Η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε στη Μεκέλε, την πρωτεύουσα της επαρχίας Τιγκράι στην Αιθιοπία, για πρώτη φορά έπειτα από έναν χρόνο, μετέδωσε το προσκείμενο στην κυβέρνηση τηλεοπτικό κανάλι Fana Broadcast.

Το κανάλι επικαλείται τον Μόγκες Μεκόνεν, έναν εκπρόσωπο της αιθιοπικής εταιρείας ηλεκτρισμού EEP ο οποίος φέρεται να είπε ότι αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση αφού ολοκληρώθηκε η συντήρηση μιας γραμμής υψηλής τάσης.

Το ρεύμα κόπηκε στην πόλη όταν ξεκίνησε ο πόλεμος, τον Νοέμβριο του 2020, μεταξύ των τοπικών δυνάμεων του Μετώπου Απελευθέρωσης του Τιγκράι (TPLF) από τη μια και των ομοσπονδιακών δυνάμεων και των συμμάχων τους από την επαρχία Αμχάρα και τη γειτονική Ερυθραία από την άλλη.

Χιλιάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν, εκατομμύρια εκτοπίστηκαν και εκατοντάδες χιλιάδες βρίσκονται αντιμέτωποι με λιμό λόγω των συγκρούσεων.

Οι δύο αντίπαλες πλευρές υπέγραψαν τον τερματισμό των εχθροπραξιών στις 2 Νοεμβρίου, με τη μεσολάβηση της Αφρικανικής Ένωσης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v