Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξεμένει από φάρμακα το Πεκίνο: Πρώτο μεγάλο κύμα κορωνοϊού

Γεμίζουν γρήγορα οι κλινικές για ασθενείς Covid-19. Νοσοκομεία στην πόλη των 22 εκατ. κατοίκων δίνουν με δελτίο την ιβουπροφαίνη και την παρακεταμόλη.

Ξεμένει από φάρμακα το Πεκίνο: Πρώτο μεγάλο κύμα κορωνοϊού

Eξαντλούνται οι ιατρικές προμήθειες στο Πεκίνο, καθώς η κινεζική πρωτεύουσα καταπολεμά το ξέσπασμα του κορωνοϊού που εξαπλώνεται γρήγορα, όπως δήλωσαν οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, δίνοντας έμφαση στους περιορισμένους πόρους, καθώς οι αρχές αίρουν τους περιορισμούς για την πανδημία.

Σύμφωνα με τους Financial Times, οι κλινικές που προορίζονται για ασθενείς με Covid-19 γεμίζουν γρήγορα και ορισμένα νοσοκομεία στην πόλη των 22 εκατομμυρίων κατοίκων άρχισαν να δίνουν με δελτίο την ιβουπροφαίνη και την παρακεταμόλη. Οι κάτοικοι του Chaoyang, της συνοικίας στο κέντρο της επιδημίας Covid στο Πεκίνο, έχουν αδειάσει τα ράφια από φάρμακα που μειώνουν τον πυρετό και από γρήγορα τεστ αντιγόνου, όπως δήλωσε στους FT το προσωπικό πολλών φαρμακείων.

«Έχουμε ένα παιδί με υψηλό πυρετό, αλλά όλα τα φαρμακεία δεν έχουν ιβουπροφαίνη», είπε ένας κάτοικος του Πεκίνου. «Ήρθε πολύ γρήγορα, δεν είχαμε χρόνο να προετοιμαστούμε».

Το Πεκίνο αντιμετωπίζει το πρώτο του μεγάλο κύμα κορωνοϊού, τη στιγμή που οι Κινέζοι ηγέτες άρχισαν να χαλαρώνουν τους ελέγχους μηδενικής Covid. Το υπουργικό συμβούλιο της Κίνας επέτρεψε επίσημα την κατ' οίκον καραντίνα για ασυμπτωματικούς και ήπιους ασθενείς, ένδειξη ότι το σύστημα καραντίνας της χώρας, η επιβολή της σε κρατικές εγκαταστάσεις, τα μαζικά τεστ και η ιχνηλάτηση επαφών δεν κατάφεραν να περιορίσουν τα πολλαπλασιαζόμενα κρούσματα.

Το νέο μοντέλο που αποκαλύφθηκε από τους Financial Times αυτή την εβδομάδα έδειξε ότι έως και 1 εκατομμύριο άνθρωποι θα μπορούσαν να πεθάνουν στη χώρα, σε ένα «χειμερινό κύμα» τους επόμενους μήνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v