Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση €307 εκατ. στην ηλεκτρική διασύνδεση Ιταλίας-Τυνησίας

Το ιταλικό υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενεργειακής Ασφάλειας έχει ξεκινήσει τη διαδικασία αδειοδότησης για το έργο, το οποίο αναμένεται να κοστίσει περίπου 850 εκατ. ευρώ συνολικά.

Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση €307 εκατ. στην ηλεκτρική διασύνδεση Ιταλίας-Τυνησίας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα υποστηρίξει το έργο της υποθαλάσσιας ηλεκτρικής διασύνδεσης μεταξύ Ιταλίας και Τυνησίας με περίπου 307 εκατ. ευρώ χρηματοδότησης, ανακοίνωσαν την Πέμπτη ο φορέας του δικτύου διαχείρισης ηλεκτρικής ενέργειας της Ιταλίας (Terna) και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Terna ανακοίνωσε επίσης ότι το ιταλικό υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενεργειακής Ασφάλειας έχει ξεκινήσει τη διαδικασία αδειοδότησης για το έργο, το οποίο αναμένεται να κοστίσει περίπου 850 εκατ. ευρώ συνολικά.

Η χρηματοδότηση της ΕΕ προέρχεται από τον μηχανισμό «Συνδέοντας την Ευρώπη», από τον οποία η Επιτροπή της ΕΕ ανακοίνωσε επίσης την Πέμπτη επενδύσεις σε επτά άλλα διασυνοριακά ενεργειακά έργα, συνολικής δαπάνης 602 εκατ. ευρώ.

Η Ιταλία επιδιώκει να γίνει ευρωπαϊκός ενεργειακός κόμβος και η δημιουργία μιας σύνδεσης με την Αφρική για την εισαγωγή ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ευθυγραμμίζεται με τη στρατηγική της για την εξάλειψη της εξάρτησής της από το φυσικό αέριο από τη Ρωσία

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v