Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καμπάνα £100 εκατ. στη Santander από τη Βρετανία

Ποιο ήταν το σκεπτικό της απόφασης της αρμόδιας ρυθμιστικής αρχής.

Καμπάνα £100 εκατ. στη Santander από τη Βρετανία

Οι ρυθμιστικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου επέβαλαν στη Santander πρόστιμο άνω των 100 εκατ. λιρών για παραλείψεις που αφορούν τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες στο επιχειρηματικό τραπεζικό τμήμα της.

Η Financial Conduct Authority (Επιτροπή Χρηματιστηριακής Συμπεριφοράς) δήλωσε την Παρασκευή ότι επέβαλε πρόστιμο 107,8 εκατ. λιρών στο βρετανικό τμήμα της ισπανικής τράπεζας επειδή δεν διαχειρίστηκε σωστά τα συστήματά της, γεγονός που επηρέασε τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε 560.000 επιχειρηματικούς πελάτες.

Η ρυθμιστική αρχή διαπίστωσε ότι μεταξύ 2012 και 2017 τα συστήματα της τράπεζας δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσουν σωστά τις πληροφορίες που παρείχαν οι πελάτες σχετικά με τις επιχειρήσεις τους.

«Η κακή διαχείριση των συστημάτων καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες από τη Santander και οι ανεπαρκείς προσπάθειές της να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα δημιούργησαν έναν παρατεταμένο και σοβαρό κίνδυνο νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και οικονομικού εγκλήματος», δήλωσε ο Mark Steward, εκτελεστικός διευθυντής επιβολής και εποπτείας αγοράς στην FCA.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v