Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

BofA: Πώς θα κινηθούν οι μετοχές όταν σταματήσει τις αυξήσεις επιτοκίων η Fed

Πότε σημείωσαν καλύτερες επιδόσεις στο παρελθόν. Τι συνέβη τις δεκαετίες του 1970 και του 1980. Εκροές $5,7 δισ. από παγκόσμια μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια την τελευταία εβδομάδα.

BofA: Πώς θα κινηθούν οι μετοχές όταν σταματήσει τις αυξήσεις επιτοκίων η Fed

Ενώ οι επενδυτές είναι ανυπόμονοι για την τελευταία αύξηση των επιτοκίων της Federal Reserve έτσι ώστε να τρέξουν μετά ξανά στις μετοχές, η Ιστορία δείχνει ότι θα πρέπει να είναι επιφυλακτικοί, καθώς ο πληθωρισμός παραμένει επίμονα υψηλός, σύμφωνα με τους υπεύθυνους στρατηγικής της Bank of America.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, μια ανάλυση από τον Michael Hartnett και την ομάδα του έδειξε ότι οι μετοχές σημείωσαν καλύτερες επιδόσεις αφότου η Fed σταμάτησε να αυξάνει τα επιτόκια σε περιόδους αποπληθωρισμού τα τελευταία 30 χρόνια.

Ωστόσο, κατά την εποχή του επίμονα υψηλού πληθωρισμού στις δεκαετίες του 1970 και του 1980, οι μετοχές είχαν πέσει μετά την τελευταία αύξηση επιτοκίων, γράφουν σε σημείωμα. Στον τρέχοντα κύκλο, αναμένουν ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια για τελευταία φορά τον Μάρτιο του 2023.

Οι αμερικανικές μετοχές έχουν ήδη υποχωρήσει αυτή την εβδομάδα, μετά το ράλι του τέταρτου τριμήνου, καθώς τα σημάδια μιας ανθεκτικής οικονομίας ενθάρρυναν τους φόβους ότι η Fed θα παραμείνει επιθετική για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, οδηγώντας σε κίνδυνο συρρίκνωσης το επόμενο έτος. Καταγράφηκαν εκροές 5,7 δισ. δολαρίων από παγκόσμια μετοχικά κεφάλαια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 7 Δεκεμβρίου, όπως δήλωσε η Bank of America, επικαλούμενη στοιχεία της EPFR Global.

Οι υπεύθυνοι στρατηγικής της Citigroup αυτή την εβδομάδα προειδοποίησαν για ασθενέστερες αποδόσεις το 2023, λέγοντας ότι η ανάκαμψη είχε αφήσει τις αποτιμήσεις να φαίνονται και πάλι ακριβές. Μια έρευνα του Bloomberg News σε παγκόσμιους διαχειριστές κεφαλαίων ανέδειξε επίσης τον επίμονο πληθωρισμό και την ύφεση ως τους κύριους κινδύνους για τις μετοχές το 2023. Ωστόσο, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων ήταν αισιόδοξη για τα χαμηλά διψήφια κέρδη, μετά τη χειρότερη χρονιά για τις μετοχές από την παγκόσμια οικονομική κρίση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v