Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Γρίπη» ο κορωνοϊός, λένε τώρα οι Κινέζοι

Υποβαθμίζει τους κινδύνους της πανδημίας ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος της χώρας, καθώς χαλαρώνουν οι περιορισμοί και εγκαταλείπεται η πολιτική «zero Covid».

«Γρίπη» ο κορωνοϊός, λένε τώρα οι Κινέζοι

Ο κορυφαίος ιατρικός σύμβουλος της Κίνας, ο Zhong Nanshan, υποβάθμισε τους κινδύνους της Covid-19 σε συνέντευξή του στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, λέγοντας ότι το ποσοστό θνησιμότητας από την παραλλαγή Ομικρον του ιού είναι ανάλογο με τη γρίπη.

Το ποσοστό θνησιμότητας από το όμικρον είναι περίπου 0,1%, παρόμοιο με την κοινή γρίπη και η μόλυνση σπάνια φτάνει στους πνεύμονες, ανέφερε ο Zhong σε συνέντευξή του στο Xinhua το Σάββατο. Οι περισσότεροι άνθρωποι αναρρώνουν από την παραλλαγή μέσα σε επτά έως 10 ημέρες, είπε, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων.

Το σχόλιο του Zhong ακολουθεί την τελευταία γραμμή της κινεζικής κυβέρνησης για τον κορωνοϊό, η οποία υποβαθμίζει τους κινδύνους της νόσου καθώς η Κίνα κινείται προς την έξοδο από την πολιτική Zero Covid . Η χώρα ανακοίνωσε 10.514 τοπικές μολύνσεις για το Σάββατο, 20% λιγότερες από την Παρασκευή, εγείροντας αμφιβολίες για την ακρίβεια των αριθμών των κρουσμάτων, επειδή λιγότερα άτομα υποβάλλονται σε τεστ, σημειώνει το Bloomberg.

Υπάρχει «επείγουσα ανάγκη» να αυξηθούν τα ποσοστά σε ότι αφορά τις ενισχυτικές δόσεις εμβολίων, καθώς τα ταξίδια κατά τη διάρκεια των προσεχών διακοπών θα αυξήσουν τον κίνδυνο μεγάλης κλίμακας εξάπλωσης, φέρεται να είπε επίσης ο Zhong.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v