Πυραύλους Patriot στέλνουν στην Ουκρανία οι ΗΠΑ

Προσεχώς οι επίσημες ανακοινώσεις, μετά την επίσημη έγκριση Μπάιντεν στο αίτημα Ζελένσκι και παρά τις ρωσικές προειδοποιήσεις. Απάντηση στους βομβαρδισμούς της Μόσχας.

Πυραύλους Patriot στέλνουν στην Ουκρανία οι ΗΠΑ

Σε φάση οριστικοποίησης των σχεδίων τους για την αποστολή πυραυλικών αμυντικών συστημάτων Patriot στην Ουκρανία βρίσκονται οι Ηνωμένες Πολιτείες, σε μια απόφαση που πιθανώς θα ανακοινωθεί επισήμως εντός της εβδομάδας, ανέφεραν τρεις Αμερικανοί αξιωματούχοι στο πρακτορείο Reuters.

Η Ουκρανία έχει ζητήσει από τους Δυτικούς εταίρους της να της στείλουν συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, μεταξύ των οποίων και πυραύλους Patriot, ώστε να προστατευθεί από τους σφοδρούς ρωσικούς βομβαρδισμούς. Στόχος των βομβαρδισμών έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα οι ενεργειακές υποδομές της χώρας.

Αυτά τα αμυντικά συστήματα, όπως οι Patriot της εταιρείας Raytheon Technology, είναι κατασκευασμένα για να αναχαιτίζουν εισερχόμενους πυραύλους.

Δύο από τους αξιωματούχους, που μίλησαν στο Reuters υπό τον όρο της ανωνυμίας, είπαν ότι η ανακοίνωση μπορεί να γίνει ακόμη και την Πέμπτη. Αναμένεται η επίσημη έγκριση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και του υπουργού Άμυνας Λόιντ Όστιν.

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ προειδοποίησε το ΝΑΤΟ να μην εφοδιάσει την Ουκρανία με συστήματα Patriot λέγοντας ότι πιθανώς η Μόσχα θα θεωρήσει την ενέργεια αυτή ως κλιμάκωση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v