Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ολλανδία: Πλαφόν στα ενοίκια 300.000 κατοικιών

Οι πολίτες μεσαίου εισοδήματος, όπως δάσκαλοι, νοσηλευτές και αστυνομικοί, δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις αυξανόμενες απαιτήσεις ενοικίου λόγω της «τεράστιας έλλειψης» κατοικιών, τόνισε ο Ολλανδός υπουργός Στέγασης.

Ολλανδία: Πλαφόν στα ενοίκια 300.000 κατοικιών

Η ολλανδική κυβέρνηση θα επιβάλει ανώτατα όρια στα ενοίκια σε περισσότερες από 300.000 κατοικίες για να προσφέρει πιο προσιτή στέγαση σε ενοικιαστές μεσαίου εισοδήματος.

Σύμφωνα με το σχέδιο, η τιμή ενοικίασης αυτών των κατοικιών θα μειωθεί κατά μέσο όρο κατά 190 ευρώ (202 $) το μήνα όταν τα νέα μέτρα τεθούν σε ισχύ τον Ιανουάριο του 2024.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο υπουργός Στέγασης Ούγκο ντε Γιόνγκε θέλει να επεκτείνει τους περιορισμούς στο ύψος των ενοικίων που ισχύουν επί του παρόντος για την κοινωνική στέγαση, ώστε να ισχύουν για όλες τις κατοικίες που εκτιμώνται έως και 187 μονάδες βάσει του ολλανδικού συστήματος αποτίμησης κατοικιών.

Οι τιμές θα αναπροσαρμόζονται ετησίως με τον πληθωρισμό και όταν ο νόμος τεθεί σε ισχύ από τον Ιανουάριο του 2024, αυτά τα ακίνητα θα έχουν μέγιστο μηνιαίο μίσθωμα 1.172 ευρώ.

Οι πολίτες μεσαίου εισοδήματος, όπως δάσκαλοι, νοσηλευτές και αστυνομικοί, δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις αυξανόμενες απαιτήσεις ενοικίου λόγω της «τεράστιας έλλειψης» κατοικιών, υπογράμμισε ο υπουργός.

Το σύστημα αποτίμησης θα γίνει επίσης υποχρεωτικό, πράγμα που σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες που δεν τηρούν τα ανώτατα όρια ενοικίων κινδυνεύουν με πρόστιμα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v