Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατάρ: Δύο θάνατοι εργατών, τρεις θάνατοι δημοσιογράφων στο Μουντιάλ

Με καθυστέρηση ημερών έγινε γνωστό ότι πέθανε και δεύτερος εργαζόμενος, φύλακας σε γήπεδο, ενώ έχουν καταγραφεί τρεις θάνατοι δημοσιογράφων όσο είναι σε εξέλιξη το τουρνουά, εγείροντας υποψίες.

Κατάρ: Δύο θάνατοι εργατών, τρεις θάνατοι δημοσιογράφων στο Μουντιάλ

Φύλακας στο στάδιο της πόλης Λουσαΐλ στο Κατάρ πέθανε από πτώση μετά τη νίκη της Αργεντινής στον προημιτελικό επί της Ολλανδίας, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, μεταδίδει η ΕΡΤ.

Ο Κενυάτης Τζον Ντζάου Κιμπούε ανακοινώθηκε αρχικά ότι βρισκόταν σε σταθερή αλλά κρίσιμη κατάσταση – ωστόσο πέθανε μετά από τρεις μέρες νοσηλείας.

Οι διοργανωτές του Κατάρ λένε ότι «διερευνούν επειγόντως τις συνθήκες που οδήγησαν στην πτώση του».

Η αδερφή του 24χρονου είπε στο CNN ότι δεν τους έχουν δοθεί εξηγήσεις. Ο Κιμπούε μετακόμισε στο Κατάρ τον Νοέμβριο για να εργαστεί σε μια τοπική εταιρεία ασφαλείας, είπε η οικογένειά του.

Πρόκειται για τον δεύτερο μετανάστη εργάτη που πεθαίνει μετά την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου στις 20 Νοεμβρίου.

Ένας υπήκοος Φιλιππίνων βρήκε τον θάνατο ενώ εκτελούσε επισκευές σε θέρετρο που χρησιμοποιείται ως προπονητικό κέντρο από την ομάδα της Σαουδικής Αραβίας, ανέφερε το The Athletic.

Η εφημερίδα The Guardian αναφέρει ότι 6.500 μετανάστες εργάτες έχασαν τη ζωή τους στο Κατάρ από το 2010, όταν η χώρα ανέλαβε τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Αυτό διαψεύστηκε από τις αρχές του Κατάρ, οι οποίες υποστήριξαν ότι οι θάνατοι σε όλα τα έργα υποδομής ήταν μόλις κάποιες δεκάδες.

Εν τω μεταξύ, τρίτος αιφνίδιος θάνατος δημοσιογράφου σημειώθηκε στο εμιράτο όσο βρίσκεται σε εξέλιξη το Μοιυντιάλ. Ο 65χρονος Ρότζερ Πιρς του βρετανικού δικτύου ITV πέθανε στις 21 Νοεμβρίου, λίγο πριν από τη σέντρα της αναμέτρησης ΗΠΑ-Ουαλία για τη φάση των ομίλων, αλλά ο θάνατός του έγινε γνωστός την Τρίτη.

Τις προηγούμενες μέρες έγινε γνωστό ότι απεβίωσαν ο Καταριανός φωτορεπόερτερ Καλίντ Αλ Μισλάμ και ο Αμερικανός αθλητικός ρεπόρτερ Γκραντ Γουάλ.

Η οικογένεια του Γουάλ άφησε υπόνοιες για εγκληματική ενέργεια. Ο αδελφός του αποκάλυψε ότι ο εκλιπών ήταν ένας υγιής άνθρωπος, που όμως είχε δεχθεί απειλές για τη ζωή του...

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v