Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Goldman Sachs: «Ψαλίδι» τουλάχιστον 40% στα μπόνους

Οι περικοπές αναμένεται να είναι βαθύτερες από τις άλλες επενδυτικές τράπεζες της Wall Street.

Goldman Sachs: «Ψαλίδι» τουλάχιστον 40% στα μπόνους

Η Goldman Sachs εξετάζει το ενδεχόμενο να συρρικνώσει τη δεξαμενή των μπόνους για τα περισσότερα από 3.000 στελέχη της μονάδας επενδυτικής τραπεζικής κατά τουλάχιστον 40% φέτος, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος Ντέιβιντ Σόλομον προσπαθεί να ελέγξει το κόστος με βαθύτερες περικοπές από πολλούς από τους ανταγωνιστές της στη Wall Street.

Το τελικό ύψος των μπόνους στη Goldman Sachs δεν έχει καθοριστεί ακόμα, αλλά οι περικοπές αναμένεται να είναι βαθύτερες από τις άλλες επενδυτικές τράπεζες της Wall Street.

H Goldman Sachs απασχολεί συνολικά 49.000 άτομα. 

Εν τω μεταξύ, η επενδυτική τράπεζα θα περικόψει τουλάχιστον μερικές εκατοντάδες ακόμα θέσεις εργασίας. Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η επενδυτική τράπεζα εκπονεί σχέδια για την εξάλειψη τουλάχιστον 400 θέσεων από τις ζημιογόνες δραστηριότητες της μονάδας λιανικής τραπεζικής.

Οι τελευταίες περικοπές πηγαίνουν πέρα από την ετήσια τακτική της Goldman Sachs να οδηγεί στην έξοδο το 1% με 5% του προσωπικού κάθε χρόνο, με κριτήρια επίδοσης.

Παγκοσμίως, τα έσοδα των επενδυτικών τραπεζών από προμήθειες έχουν υποχωρήσει φέτος 35%, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v