Πορτογαλία: €3,5 δισ. σε επιδοτήσεις για την ενέργεια το 2023

Αυξάνει το κονδύλι κατά 500 εκατ. ευρώ. Οι λογαριασμοί ρεύματος εκτιμάται ότι θα μειωθούν κατά 80% για τα νοικοκυριά και κατά 35% για τις βιομηχανίες.

Πορτογαλία: €3,5 δισ. σε επιδοτήσεις για την ενέργεια το 2023

Η κυβέρνηση της Πορτογαλίας θα αυξήσει το ποσό που θα διαθέσει το 2023 για την επιδότηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων που πλήττονται από τους αυξημένους λογαριασμούς φυσικού αερίου και ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο υπουργός Οικονομίας Αντόνιο Κόστα Σίλβα ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα ενισχύσει το πρόγραμμα επιδοτήσεων με 500 εκατ. ευρώ, ανεβάζοντας το συνολικό διαθέσιμο ποσό σε 3,5 δισ. ευρώ.

Ένα δισεκατομμύριο ευρώ προορίζεται για εταιρείες που καταναλώνουν περισσότερα από 10.000 κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως, επιτρέποντάς τους να εξοικονομήσουν περίπου 42 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Τα υπόλοιπα 2,5 δισ. ευρώ θα βοηθήσουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις να πληρώσουν τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο Πορτογάλος υπουργός Οικονομίας είπε σε συνέντευξη τύπου πως με την αύξηση των διαθέσιμων κεφαλαίων του προγράμματος κατά 500 εκατ. ευρώ, οι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος θα μειωθούν το 2023 κατά 80% για τα νοικοκυριά και κατά 35% για τις βιομηχανίες. «Πρόκειται για πολύ σημαντικό πρόγραμμα στήριξης», είπε. «Ο κύριος στόχος μας είναι να προστατεύσουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις από τις επιπτώσεις της σοβαρής ενεργειακής κρίσης».

Την Τρίτη, ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα δήλωσε ότι η Πορτογαλία και η Ισπανία θα πρέπει να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με την ΕΕ προκειμένου να τους επιτραπεί η παράταση του πλαφόν στην τιμή χονδρικής του φυσικού αερίου μετά τον Μάιο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v