Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καθυστερεί το restart στους πυρηνικούς αντιδραστήρες η Γαλλία

Νέο χτύπημα στην ενέργεια. Alert για ενδεχόμενη έλλειψη ρεύματος από τον φορέα εκμετάλλευσης του εθνικού δικτύου. Η ζήτηση για θέρμανση αυξάνεται ενώ η εταιρεία παλεύει με τις επισκευές.

Καθυστερεί το restart στους πυρηνικούς αντιδραστήρες η Γαλλία

Κατά τέσσερις μήνες παρατείνει η Électricité de France (EDF) τη συντήρηση δύο πυρηνικών αντιδραστήρων, προσθέτοντας πίεση στην τροφοδοσία της Γαλλίας και στις γειτονικές χώρες.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η επανεκκίνηση της μονάδας Penly-2 της EDF επρόκειτο να γίνει στις 29 Ιανουαρίου και πλέον θα γίνει μέχρι τις 11 Ιουνίου, ενώ της μονάδα Golfech-1 έχει αναβληθεί για τις 11 Ιουνίου από τις 18 Φεβρουαρίου, ανέφερε η εταιρεία σήμερα.

Η διακοπή λειτουργίας του αντιδραστήρα Chattenom-3 παρατείνεται κατά ένα μήνα έως τις 26 Μαρτίου και η επανεκκίνηση του Civaux-2 αναβάλλεται για περισσότερο από ένα μήνα, έως τις 19 Φεβρουαρίου.

Οι προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης διαρκούν περισσότερο και οι έκτακτες επισκευές σε ρωγμές των αγωγών περιορίζουν την πυρηνική παραγωγή της EDF και μετατρέπουν τη Γαλλία σε εισαγωγέα ενέργειας από συνήθως βασικό εξαγωγέα. Ο φορέας εκμετάλλευσης του εθνικού δικτύου έχει προειδοποιήσει για ενδεχόμενη έλλειψη ηλεκτρικής ενέργειας τους πιο κρύους μήνες, καθώς η ζήτηση για θέρμανση αυξάνεται ενώ η εταιρεία παλεύει με τις επισκευές του αντιδραστήρα.

Η EDF ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι καθυστέρησε την έναρξη λειτουργίας ενός νέου πυρηνικού αντιδραστήρα στη δυτική Γαλλία κατά αρκετούς μήνες έως το 2024, λόγω εκτεταμένων εργασιών. Αυτό το έργο έχει ήδη καθυστερήσει πάνω από μια δεκαετία.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v