Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πώληση μεριδίου της ιταλικής ΙΤΑ Airways στη Lufthansa προ των πυλών

Η Ρώμη ενέκρινε διάταγμα προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία πώλησης της ITA, διαδόχου της χρεοκοπημένης Alitalia. Πρώτη υποψήφια για απόκτηση μειοψηφικού πακέτου η Lufthansa.

Πώληση μεριδίου της ιταλικής ΙΤΑ Airways στη Lufthansa προ των πυλών

Ανοίγει τον δρόμο για την πώληση μειοψηφικού μεριδίου της ITA Airways η Ιταλία, κάνοντας ένα βασικό βήμα για τον τερματισμό της αβεβαιότητας μηνών σχετικά με τα κυβερνητικά σχέδια για τον διάδοχο της χρεοκοπημένης Alitalia.

Η Ρώμη ενέκρινε διάταγμα προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία πώλησης της ITA, μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο κυβερνητικό αξιωματούχο. Έτσι, θα μπορούσε να ανοίξει ο δρόμος για να αναλάβει μειοψηφικό μερίδιο στην ITA η γερμανική Lufthansa, όπως μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ANSA. Σε αυτό το σενάριο, η κυβέρνηση διατηρεί την πλειοψηφία.

Η συμφωνία θα επιτρέψει στη Lufthansa να επεκταθεί σε μια από τις μεγαλύτερες αεροπορικές αγορές της Ευρώπης. Η εταιρεία είχε αρχικά σχεδιάσει κοινή προσφορά με την MSC (Mediterranean Shipping Company), που όμως αποσύρθηκε τον Νοέμβριο.

Η προηγούμενη κυβέρνηση υπό τον πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι είχε επιλέξει την προσφορά ενός ανταγωνιστικού ομίλου, με επικεφαλής την Certares Management, την Delta Air Lines και την Air France-KLM. Η σημερινή πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, όμως, μετά την ανάληψη των καθηκόντων της τον Οκτώβριο άνοιξε εκ νέου τις συνομιλίες με τη Lufthansa και την MSC.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v