Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απολύει το 10% των εργαζομένων της η κινεζική Xiaomi

Περικοπές θέσεων εργασίας σε πολλά τμήματα, μεταξύ των οποίων και στην «εμπροσθοφυλακή» των smartphones. Δύσκολες εποχές για την κινεζική τεχνολογία.

Απολύει το 10% των εργαζομένων της η κινεζική Xiaomi

Ξεκίνησε τις απολύσεις του 10% του εργατικού δυναμικού της η κινεζική εταιρεία κατασκευής έξυπνων τηλεφώνων Xiaomi, ακόμη ένας τεχνολογικός γίγαντας που μειώνει τα κόστη καθώς ο παγκόσμιος πληθωρισμός «δαγκώνει» και παράλληλα η Κίνα μάχεται με την αύξηση κρουσμάτων Covid-19. 

Η Xiaomi, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphones στην Κίνα και τρίτος μεγαλύτερος παγκοσμίως, πίσω από τις Apple και Samsung, περικόπτει τις θέσεις σε πολλά τμήματά της, συμπεριλαμβανομένης της ναυαρχίδας των smartphones, μετά από τρία συνεχόμενα τρίμηνα πτώσης εσόδων και κερδών.

Τρία κορυφαία στελέχη θα παραιτηθούν επίσης, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος Wang Xiang, βετεράνος της Qualcomm, σύμφωνα με σημείωμα που έστειλε ο συνιδρυτής της εταιρείας Lei Jun και επικαλούνται οι Financial Times.

«Τα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου για την Xiaomi θα μπορούσαν να είναι χειρότερα από τα αναμενόμενα», είπε ο Li Chengdong, ιδρυτής της Dolphin, εταιρείας συμβούλων με έδρα το Πεκίνο, προσθέτοντας ότι ο όμιλος θα απέλυε τόσο «μεγάλο» αριθμό εργαζομένων μόνο εφόσον υπήρχε επείγουσα ανάγκη «ελέγχου του κόστους».

Αναλυτές της εταιρείας ερευνών Trendforce προέβλεψαν ότι η Xiaomi θα χάσει μερίδιο αγοράς στις παγκόσμιες πωλήσεις smartphones κατά το τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς, καθώς οι οικονομικές προοπτικές της Κίνας για το 2022 σκοτεινιάζουν και επιπλέον μειώνονται οι πωλήσεις στην αναπτυσσόμενη αγορά της Ινδίας.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v