Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Τesla «έκαψε» κεφαλαιοποίηση $85 δισ. σε μία εβδομάδα

Η μετοχή της Tesla έκλεισε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο και πλέον ετών την Παρασκευή, οδηγώντας την κεφαλαιοποίησή της κάτω από τα 400 δισ. δολάρια.

H Τesla «έκαψε» κεφαλαιοποίηση $85 δισ. σε μία εβδομάδα

Η μετοχή της Tesla κατέγραψε τη χειρότερη εβδομάδα από την έναρξη της πανδημίας τον Μάρτιο του 2020, χάνοντας 85 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία καθώς οι εντείνεται η ανησυχία των επενδυτών για τις προοπτικές της αυτοκινητοβιομηχανίας μετά την εξαγορά του Twitter από τον Έλον Μασκ.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η μετοχή της Tesla έκλεισε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο και πλέον ετών την Παρασκευή, οδηγώντας την κεφαλαιοποίησή της κάτω από τα 400 δισ. δολάρια.

Η μετοχή υποχώρησε 18% αυτή την εβδομάδα.

Η κεφαλαιοποίηση της Tesla είχε ανέλθει στα 1,2 τρισ. δολάρια στην αρχή του έτους. 

Η καθοδική πίεση στη μετοχή της Tesla έχει ενταθεί τους τελευταίους μήνες λόγω των πωλήσεων μετοχών από τον ίδιο τον Μασκ, καθώς και των αυξανόμενων ανησυχιών για τις προοπτικές των πωλήσεων των μοντέλων της αμερικανικής εταιρείας.

Η τιμή της μετοχής της Tesla υποχώρησε 9% την Πέμπτη, αφού η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει στους αμερικανούς καταναλωτές έκπτωση 7.500 δολαρίων σε δύο από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v