Ορδές Κινέζων στο Μακάου για δυτικά εμβόλια κατά του κορωνοϊού

Η πρώην πορτογαλική αποικία είναι το μόνο μέρος εκτός της ηπειρωτικής Κίνας όπου οι πολίτες της χώρας μπορούν να ταξιδέψουν χωρίς να χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα κατά την επιστροφή τους.

Ορδές Κινέζων στο Μακάου για δυτικά εμβόλια κατά του κορωνοϊού

Στο Μακάου συρρέουν οι Κινέζοι που επιθυμούν να εξασφαλίσουν δυτικά εμβόλια mRNA κατά του κορωνοϊού αντί για τα εγχώρια εμβόλια, όπου έχουν κλείσει το μοναδικό νοσοκομείο που προσφέρει τα εμβόλια σε τουρίστες.

Το Πεκίνο δεν έχει εγκρίνει κανένα ξένο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και βασίζεται σε εμβόλια των κινεζικών φαρμακευτικών Sinovac και Sinopharm.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι τα εμβόλια παρέχουν χαμηλότερα επίπεδα ανοσίας από τις δυτικές εναλλακτικές, οι οποίες χρησιμοποιούν τεχνολογία mRNA.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η έκρηξη κρουσμάτων έχει εκτινάξει τον αριθμό των Κινέζων που αναζητούν εμβόλια mRNA στο Μακάου. Η πρώην πορτογαλική αποικία είναι το μόνο μέρος εκτός της ηπειρωτικής Κίνας όπου οι πολίτες της χώρας μπορούν να ταξιδέψουν χωρίς να χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα κατά την επιστροφή τους.

Τα διαθέσιμα ραντεβού για εμβολιασμό έκλεισαν γρήγορα καθώς η επιδημία στην ηπειρωτική Κίνα έχει ξεφύγει από τον έλεγχο. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v