Αυξάνει την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία η Ταιβάν

Η απόφαση για παράταση της στρατιωτικής θητείας είναι σε μεγάλο βαθμό δημοφιλής στην Ταιβάν, με το 68% του κοινού να τάσσεται υπέρ της αλλαγής.

Αυξάνει την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία η Ταιβάν

Η Ταϊβάν πρόκειται να παρατείνει την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία στο ένα έτος από τέσσερις μήνες σήμερα, ανέφερε το ημιεπίσημο Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων - μια κίνηση που αποσκοπεί να δείξει στο Πεκίνο και την Ουάσιγκτον ότι παίρνει στα σοβαρά την άμυνά της. Η αλλαγή αναμένεται να τεθεί σε ισχύ το 2024.

Η κυβέρνηση της Ταϊβάν συνεργάζεται με τις ΗΠΑ για να ενισχύσει την άμυνά της ενάντια στην πιθανότητα εισβολής από την Κίνα. Την περασμένη εβδομάδα, οι αμερικανοί νομοθέτες ενέκριναν νομοσχέδιο δαπανών 1,7 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που περιελάμβανε χρηματοδότηση 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για όπλα στην Ταϊβάν.

Η κίνηση αυτή ώθησε την Κίνα να επιδείξει να αντιδράσει με τρόπο που είχε να κάνει από τότε που πραγματοποίησε ασκήσεις άνευ προηγουμένου σε όλο το νησί μετά την επίσκεψη της προέδρου της Βουλής Νάνσι Πελόζι τον Αύγουστο. Περίπου 71 κινεζικά πολεμικά αεροσκάφη πέταξαν κοντά στο νησί, θυμίζει το Bloomberg.

Η απόφαση για παράταση της στρατιωτικής θητείας είναι σε μεγάλο βαθμό δημοφιλής στην Ταϊβάν, με το 68% του κοινού να τάσσεται υπέρ της αλλαγής, σύμφωνα με δημοσκόπηση του TVBS, ενός μεγάλου ραδιοτηλεοπτικού φορέα στην Ταϊπέι. 

Ένα παράπονο σχετικά με τη στράτευση ήταν η χαμηλή αμοιβή περίπου 6.500 δολάρια Ταϊβάν (212 δολάρια) το μήνα — λιγότερο από το ένα τέταρτο του κατώτατου μισθού. Για να γίνει πιο ευχάριστη η μεγαλύτερη υπηρεσία, η κυβέρνηση μπορεί να αυξήσει τους μισθούς σε περίπου 20.000 δολάρια Ταϊβάν το μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v