Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση δίχως τέλος για τη μετοχή της Tesla

Επτά συνεχείς συνεδριάσεις υποχωρεί η μετοχή που χθες έκλεισε με απώλειες 11%. Φόβοι για μειωμένη ζήτηση και προσωρινό κλείσιμο του εργοστασίου στην Κίνα.

Πτώση δίχως τέλος για τη μετοχή της Tesla

Η πτώση των μετοχών της Tesla Inc. επιταχύνθηκε χθες, σημειώνοντας το χειρότερο σερί απωλειών από το 2018, καθώς η αναφορά ενός σχεδίου για προσωρινή διακοπή της παραγωγής στο εργοστάσιό της στην Κίνα αναζωπύρωσε τους φόβους για τη ζήτηση για τα οχήματά της.

Οι μετοχές της εταιρείας του Έλον Μασκ έκλεισαν με πτώση 11% στα 109,10 δολάρια, η έβδομη διαδοχική πτώση και η μεγαλύτερη πτώση μίας ημέρας από τον Απρίλιο. Η αγοραία αποτίμηση της κατασκευάστριας ηλεκτρικών οχημάτων έχει συρρικνωθεί σε περίπου 345 δισεκατομμύρια δολάρια, χαμηλότερη από αυτή των Walmart Inc., JPMorgan Chase & Co. και Nvidia Corp. Αυτή η τελευταία πτώση στοίχισε επίσης στην Tesla τη θέση της μεταξύ των 10 εταιρειών με την υψηλότερη αξία στον δείκτη S&P 500, μια διάκριση που κατείχε από τότε που εντάχθηκε στον δείκτη αναφοράς τον Δεκέμβριο του 2020, σημειώνει το Bloomberg.

Τα νέα για μειωμένη παραγωγή στη Σαγκάη έρχονται μετά την αναφορά της περασμένης εβδομάδας ότι η Tesla προσέφερε στους αμερικανούς καταναλωτές έκπτωση 7.500 δολάρια για να παραλάβουν τα δύο μοντέλα της με τον υψηλότερο όγκο πωλήσεων πριν από το τέλος του έτους, εντείνοντας τις ανησυχίες ότι η ζήτηση υποχωρεί. Για την Tesla, της οποίας η αποτίμηση βασίζεται στις μελλοντικές προοπτικές ανάπτυξης, αυτές οι ανησυχίες αντανακλούν σημαντικό κίνδυνο.

Η ελπίδα ότι η Tesla θα είναι η κορυφαία εταιρεία στον χώρο της σε ένα μέλλον που θα κυριαρχείται από ηλεκτρικά αυτοκίνητα οδήγησε σε ένα θεαματικό ράλι της μετοχής το 2020 που οκταπλασίασε την τιμή, κερδίζοντας μια θέση στον S&P 500. Κάποια στιγμή έγινε η πέμπτη πιο πολύτιμη μετοχή στον δείκτη.

Αλλά φέτος η πτώση ήρθε εξίσου γρήγορα. Έχει χάσει το 69% της αξίας της εν μέσω της εξαγοράς του Twitter από τον Μασκ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v