Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιταλία-Covid: Δεν βρέθηκαν νέες μεταλλάξεις στα τεστ Κινέζων επισκεπτών

Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, δήλωσε η πρωθυπουργός της χώρας, Τζόρτζια Μελόνι. «Δεν υπάρχουν άμεσες ανησυχίες».

Ιταλία-Covid: Δεν βρέθηκαν νέες μεταλλάξεις στα τεστ Κινέζων επισκεπτών

Η Ιταλία δεν εντόπισε κάποια ανησυχητική νέα μετάλλαξη της Covid-19 κατά την ανάλυση διαγνωστικών ελέγχων που έγιναν σε επισκέπτες από την Κίνα, μεταδίδει το Bloomberg.

Η πρωθυπουργός της χώρας, Τζόρτζια Μελόνι είπε χαρακτηριστικά ότι σύμφωνα με τις αναλύσεις που έχουν γίνει στα μισά θετικά δείγματα που λήφθηκαν στο Μιλάνο, οι ασθενείς φαίνεται να έχουν προσβληθεί από την παραλλαγή Ομικρον. «Αυτό είναι αρκετά καθησυχαστικό», δήλωσε. «Η κατάσταση στην Ιταλία είναι υπό έλεγχο και δεν υπάρχουν άμεσες ανησυχίες».

Η Κίνα έχει καταργήσει τα αυστηρά μέτρα καραντίνας τις τελευταίες εβδομάδες, οδηγώντας σε αύξηση των μολύνσεων στη χώρα. Αν και ο ακριβής αριθμός των κρουσμάτων είναι ασαφής, η ταχεία εξάπλωση των λοιμώξεων έχει δημιουργήσει ανησυχίες σε όλο τον κόσμο γύρω από την πιθανότητα εμφάνισης νέων στελεχών του ιού.

Στο πλαίσιο αυτό τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Ιταλία αποφάσισαν την επιβολή διαγνωστικών τεστ Covid για ταξιδιώτες από την Κίνα, αφού η Ιαπωνία και η Ταϊβάν έλαβαν προηγουμένως παρόμοια μέτρα.

Στρέφοντας το βλέμμα προς την ΕΕ, αξιωματούχοι υγείας της Ένωσης συναντήθηκαν σήμερα για να συζητήσουν την πανδημική έξαρση στην Κίνα.  Σε ανάρτησή της στο Twitter, η Επιτροπή Υγείας της ΕΕ ανέφερε ότι «ο συντονισμός των εθνικών απαντήσεων σε σοβαρές διασυνοριακές απειλές για την υγεία είναι ζωτικής σημασίας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v